QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák zasněžuje už i snowpark, sjezdovky jsou komplet připravené

11.01.2017 10:21

Milovníci zimních sportů se mohou těšit. Areál na šumavském Špičáku hlásí parádní podmínky. Díky počasí se podařilo zasněžit už všechny sjezdovky. Přinášíme podrobnosti!

Zahájení sezóny na Špičáku (9)

Areál na Špičáku momentálně hlásí nejspíš nejlepší podmínky za poslední roky. Kromě technického sněhu je poměrně dobrá zásoba i přírodního sněhu. Příprava na další lednový víkend tak běží na plné obrátky.

"Sněžnými děly se nám podařilo vysněžit všechny sjezdovky, které nyní pokrývá v průměru půlmetrová vrstva sněhu. Aktuálně se zasněžuje i ve snowparku, který bychom chtěli otevřít na víkend. Pak bude otevřeno 100 procent sjezdovek," informoval areál Špičák.

O nadcházejícím víkendu také odstartují víkendové lyžařské snowboardové kurzy pro děti. Pokud se ale nedočkavcům nechce čekat až do víkendu, vyrazit mohou i v průběhu týdne, kdy se lyžuje v podstatě bez front. Nechybí ani večerní lyžování, které probíhá každou středu, pátek a sobotu na osvětlené sjezdovce od 18:30 do 21:00. Pokladna pro večerní lyžování je otevřena přímo u vleku na Spodní Šanci.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24