QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičková technologie i pracovní růst. Společnost Pebal nabízí stabilitu

19.07.2017 14:27     30.07.2017 20:21

Najít zaměstnavatele, který se o Vás bude starat a nabídne Vám kromě práce i stabilitu a jistoty, není rozhodně nic jednoduchého. Na Plzeňsku takovou možnost nabízí společnost Pebal.

foto-qap-cz (30)
foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (19)

Firma, která si postupně od roku 1995 vybudovala pověst špičky v oboru obalového materiálu, sídlí v průmyslové zóně u Nýřan v těsné blízkosti dálnice D5. V současné době patří k jedněm z hlavních výrobců a dodavatelů nejrůznějších obalů. O své zaměstnance přitom pečuje s velkým nasazením.

Své o tom ví i Lukáš Mička, který pracuje ve společnosti Pebal již několik let. Během poměrně krátké doby se vypracoval na nejvyšší možnou pozici ve svém oboru, je z něj vedoucí směny, operátor A a práce ho naplňuje. Ještě před několika lety přitom působil v obdobné firmě v oboru, ovšem až na Moravě. A i když se obvykle takovou dálku lidé „neženou“ jen za změnou zaměstnavatele, tentokrát ani vzdálenost nebyla překážkou.

„Není to běžné. Mně to ale tenkrát přišlo jako zajímavá nabídka. Tam, kde jsem pracoval, byla dobrá práce, bavilo mě to. Obecně mě tato práce baví, protože to není nijak monotónní. Je kolem toho celá řada činností. Přesvědčilo mě to, že Pebal je jedna z největších firem v oboru a snaží se takzvaně jít s dobou. Neustále se inovuje výroba a stále se to posouvá,“ vysvětluje Lukáš Mička.

„Nejprve mě sem pozvali, abych se podíval, a když se mi tu bude líbit, tak že bychom mohli navázat spolupráci. Přijel jsem a viděl ty stroje, oslovilo mě to. Bylo to zase něco nového a hlavně byla možnost se nějakým způsobem dál posouvat. V té předchozí firmě už to nešlo,“ popisuje Lukáš Mička.

Během několika let se navíc posunul skutečně významně. Dnes už pracuje na pozici vedoucího směny. Práce je to rozhodně plná odpovědnosti i kreativity. „Snažím se řídit lidi, zajišťovat výrobu, aby měla všechny kvalitativní parametry, jaké jsou požadované. Dohlížím samozřejmě na pořádek, a když je někde potřeba rychle rozjet výrobu nebo snížit odpady, tak se aktivně zapojuji do výroby. Z pohledu operátora je ta práce od zajištění surovin pro výrobu po kontrolu průběhu výroby, evidování výroby a finální balení výrobků, následně i příprava na expedici do skladu,“ dodává.

Pebal kromě špičkové technologie, vybavení i kvalitního prostředí nabízí také možnosti v různých pozicích v jednotlivých odděleních. „Je tady možnost dostat se i do jiných oddělení. Na nějakou dobu jsem si vyzkoušel i pozici technologa. Byla to zajímavá možnost pro mě. Tam vidím ovšem velkou výhodu, pokud jsou lidé vyučení v oboru, pokud mají zkušenosti,“ říká Lukáš Mička.

Nechybí ani společenské akce pro zaměstnance. Tradiční jsou vánoční večírky. Společnost také nedávno oslavila 20 let své existence, kdy pro své zaměstnance i jejich rodiny připravila speciální program. V rámci oslav se mohly i rodiny zaměstnanců podívat do výrobních prostor. Děti se pro změnu vyřádily na skákacích hradech i skluzavkách a v soutěžích si vysloužily sladké odměny.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24