QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Spilka rozkvetla muškátovými pyramidami - FOTKY

24.05.2016 13:04

Náměstíčko Spilka v Rokycanech, které prošlo revitalizací, má další novinku. Květinové pyramidy, které letos rozkvetly muškáty, by se v příštích letech ale mohly změnit. Město chce inspiraci od lidí!

1
13245

Rokycany v loňském roce dokončily revitalizaci prostranství Spilka. Teď se náměstíčko takzvaně vybarvilo a rozkvetlo. V lokalitě totži město nechalo postavit velmi originální květináče ve tvaru pyramid. Zatím je "obývají" muškáty, v budoucnu by to ale mohlo být všechno jinak...

V každé z pyramid zhruba 170 rostlin. "Pyramidy jsou letos osazeny jen muškáty a po získání zkušeností s jejich údržbou v místních podmínkách bychom pak mohli v příštích letech zvolit barevnější a druhově bohatší kombinace," informovalo město.

Inspiraci pro další výzdobu nebo jiné osazení květníků mohou lidé posílat rovnou na radnici. Vedení města se pak jednotlivými náměty bude zabývat. Své podněty mohou lidé posílat na e-mail lucie.stehlikova@rokycany.cz.

Rekonstrukce historické lokality odstartovala v červnu roku 2014 a deifnitivně skončila vloni na jaře. Na akci město získalo dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad ve výši 85 procent uznatelných nákladů. Celkové náklady stavby se pohybovaly okolo 18 milionů.

V rámci renovace lokality vznikla na náměstíčku také nová fontána, která se během zimní pauzy, kdy nefunguje, může přetvořit na pódium.

FOTO: Městský úřad Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24