QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sportmánie, klání mateřinek i plavecké závody seniorů. Plzeň bude žít sportem

10.05.2018 9:54

Hned tři velké sportovní akce se v příštích měsících chystají v Plzni. Chybět opět nebude oblíbená Sportmánie v areálu za OC Plzeň Plaza. Na co se můžeme letos těšit?

foto-qap-cz (12)

Ani v letošním roce nebude Plzeň ochuzená o Sportmánii, která se usídlila v posledních letech v areálu za Plazou. Také letos nabídnou desítky sportovních oddílů z Plzně vyžití zejména pro rodiny s dětmi v závěru prázdnin. Termín se osvědčil. V loňském roce do parku zavítalo okolo 55 tisíc návštěvníků.

Termín letošní Sportmánie byl stanovený od 18. do 26. srpna. "Akce navazuje na úspěšný Olympijský park 2016 a Sportmánii Plzeň 2017.  V parku za OC Plaza bude přes 50 plzeňských klubů prezentovat svoje sportovní aktivity, které si budou moci všichni vyzkoušet na vlastní kůži,“ řekl vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

Stejně jako v loňském roce park nabídne i atrakce jako například Jump arénu a horolezeckou stěnu. "Stejně jako v předcházejících dvou letech bude vstup na všechny akce zdarma. Nevidíme důvod, proč bychom měli na takovou vybírat vstupné,“ dodává radní pro sport Petr Chvojka s tím, že rozpočet akce se bude pohybovat okolo pěti milionů. Peníze půjdou nejen z městské kasy, ale také z obvodů. Ani v letošním roce navíc nebude chybět oblíbené ranní cvičení, autogramiády a doprovodné akce ve sportovním stylu. V rámci oslav 100. výročí založení Československa navíc dojde také na módní přehlídku prvorepublikového sportovního oblečení.

Už v příštím týdnu se chystá v Plzni ovšem jiná velká sportovní akce. V areálu atletického stadionu proběhne třetí ročník Sportovních her mateřských škol. Do klání se pustí děti z 24 mateřských škol, které prošly únorovými kvalifikačními koly. Startovat bude přibližně 500 dětí. "Soutěžit se bude 15. května od 8:45 do 11: 45 ve čtyřech individuálních disciplínách, a to v hodu do dálky, skoku z místa s odrazem snožmo, v běhu na čtyři krát šest metrů a v přeskakování a podlézání překážky. Závodit budou také šestičlenná družstva v běžecké štafetě," říká Marie Fialová z magistrátu.

V červnu budou mít příležitost zúčastnit velkých závodů také senioři. Pro ně město připravilo první ročník Plaveckého přeboru seniorů, proběhne 7. a 8. června v bazénu na Slovanech od 9 do 13 hodin. "Chtěli jsme připravit také závody pro starší generaci. Po poradě s organizacemi, které zastupují seniory, jsme vybrali jako nejvhodnější sport plavání,“ říká Petr Chvojka. Soutěžit se bude podle věku ve třech kategoriích a na výběr je délka tratě 50, 100 a 200 metrů. Senioři se mohou na závody přihlásit jak prostřednictvím e-mailu koc@plzen.eu, tak i osobně na Odboru sportu Magistrátu města Plzně na adrese Kopeckého sady 11

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24