Srážka kamionu s autem uzavřela dálnici D5! Zasahoval vrtulník

28.10.2016 11:07     28.10.2016 11:36

Vážná nehoda uzavřela v pátek dopoledne dálnici D5 na 41. kilometru směrem na Prahu. Na místo letěl i vrtulník LZS. Nehoda se zraněním se řešila i v Plzni.

DOL_8780

K nehodě na dálnici D5 na 41. kilometru směrem na Prahu došlo krátce po 10. hodině. Na místo vyjely složky integrovaného záchranného systému jak z Plzeňského, tak Středočeského kraje. V nemocnicích skončili dva muži, jednoho musel přepravit vrtulník.

"Ve směru na Prahu na 41. kilometru došlo ke střetu kamionu a osobního auta. Směrem na Prahu musela být dálnice uzavřená a kolegové odklonili dopravu mimo těleso dálnice. Příčiny jsou zatím v šetření," řekl mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek.

Na místo vyjížděli záchranáři z krajské záchranky Plzeňského i Středočeského kraje. "Jeden muž byl letecky transportován do nemocnice v Plzni na urgentní příjem. Druhého si přebírali kolegové ze středočeské záchranné služby a přepravili ho do nemocnice," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Dopoledne museli záchranáři zasahovat také u nehody v Plzni na Křimické. "Ženu jsme převáželi na úrazovou ambulanci fakultní nemocnice," doplnil k další nehodě mluvčí záchranky.

Také v tomto případě jsou příčiny stále v šetření. "Ke střetu dvou osobních aut došlo na křižovatce Křimické a Vejprnické," řekla k nehodě mluvčí policie Hana Štefflová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24