Stalker poslal bývalé přítelkyni stovky výhrůžných zpráv. Už je ve vazbě

27.12.2016 18:45

Muž ze severu Plzeňska neunesl rozchod s partnerkou. Bombardoval ji textovými zprávami, žena čelila i výhrůžkám a pronásledování.

policie

Během posledních tří měsíců poslal 25letý muž své expřítelkyni minimálně 400 textových zpráv z mobilu. Případem se začali zabývat kriminalisté. "Policistům nahlásila poškozená 39letá žena, že je nejen pronásledována bývalým přítelem, ale z jeho strany je jí rovněž vyhrožováno. Bylo zjištěno, že podezřelý muž zřejmě neunesl rozchod s poškozenou a opětovně se s ní snaží navázat partnerský vztah,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

Protože žena na jeho sms nereagovala, začal jí posílat zprávy s vulgárními nadávkami. Vše vyvrcholilo v polovině prosince, kdy muž začal bývalé přítelkyni vyhrožovat usmrcením. Žena obdržela zprávu s textem: "Nejradši bych tě zabil.“

"Poškozená byla rovněž přesvědčena, že muž ji sleduje v jejím bydlišti a zaměstnání, což vyplynulo ze zasílaných sms zpráv. Kriminalisté začali případ prověřovat. Podařilo se jim zjistit, že muž byl již z obdobného činu podezírán v minulosti. Se souhlasem státního zástupce ho  23. prosince večer zadrželi a druhý den obvinili z přečinu nebezpečné vyhrožování v souběhu s přečinem nebezpečné pronásledování. Zároveň podali podnět státnímu zástupci k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby z obavy, že by mohl opakovat nebo dokonat trestný čin, pro který ho stíhají," dodává Markéta Fialová. Soud návrh akceptoval a obviněný muž teď čeká na rozhodnutí o vině a trestu ve vazební věznici.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24