Startuje Juniorfest! V Přešticích se o týden protáhne

03.11.2017 9:53

Desátý ročník filmového festivalu pro děti a mládež Juniorfest odstartuje v pátek slavnostním zahájením v Horšovském Týně. Festival hned na začátek hlásí jednu velkou změnu.

QAP_FOTO

V letošním roce slaví Juniorfest kulaté desáté výročí. Také v letošním roce se odehraje v pěti městech Plzeňského kraje. Na programu jsou hned dvě slavnostní zahájení. První proběhne v Horšovském Týně, druhé v Domažlicích. V Plzni se pro změnu chystá narozeninová party.

Horšovskotýnské slavnostní zahájení je na programu v pátek 3. listopadu od 18 hodin na tamním zámku, podruhé se bude festival zahajovat v sobotu 4. listopadu v Městském kulturním středisku v Domažlicích od 17 hodin.

Desáté výročí se bude pak ve velkém slavit v neděli 5. listopadu v Plzni v areálu DEPO2015 od 13 hodin. "Děti si během celého odpoledne budou moci vyzkoušet různá stanoviště. Zapojí do výroby narozeninových dekorací, převlečou se za pohádkovou postavu, vyrobí si tričko s vlastním designem, naše kadeřnice a maskérky děti načešou a namalují. Na pořízení vtipných fotografií bude připraven fotokoutek. Na akci bude jedinečná možnost zkusit si workshop u greenscreen stěny," lákají organizátoři. Akci zakončí dětská diskotéka a ohňostroj.

Festival bude samozřejmě i letos nabitý filmy a také hosty, podrobný program najdete zde.

Festival hlásí hned na úvod velkou změnu! V Přešticích skončí až 18. listopadu...

Jedním z hostů letošního Juniorfestu bude také režisér Zdeněk Troška. Do Přeštic měl dorazit v sobotu 11. listopadu, kdy oficiálně festival končí. Organizátoři nicméně potvrdili, že celý program se přesune až na sobotu 18. listopadu. "Důvodem je pracovní vytížení pana režiséra Zdeňka Trošky. Tímto se omlouváme všem, kteří si již rezervovali vstupenky," upozorňují pořadatelé. Setkání se Zdeňkem Troškou proběhne od 17 hodin, už ve 14 hodin dojde na vyhlášení vítězů výtvarné soutěže a od 15 hodin se bude promítat pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24