QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

24.04.2024 19:58

Po třech letech se bude v Plzni hrát finále poháru!

Viktoria doma porazila Zlín 3:0

Starý Plzenec chystá obnovu centra. Vzniknout by mohla i odpočinková zóna

27.03.2017 8:44

Centrum Starého Plzence by se mělo dočkat obnovy. Konkrétně chce město nechat zrevitalizovat Smetanovu ulici a její okolí. Rozjela se i veřejná diskuse.

006 Stary_Plzenec 2017-03-18

Starý Plzenec chystá vyhlášení architektonické soutěže za účelem obnovy části centra města. Konkrétně se jedná o oblast Smetanovy ulice, která příléhá přímo k náměstí. Obnovou by mělo projít i okolí ulice.

Před samotným vyhlášením soutěže město oslovilo obyvatele a vyzvalo je k debatě ohledně budou podoby lokality. před samotnou diskusí se odehrála i prohlídka dotčených oblastí.

"V živé diskusi pracovních skupinek zaznívaly různé názory a na řadě požadavků se všichni přítomní shodli. Například že při obnově centra bude potřeba klást důraz na propojení stávajících historických hodnot s moderním využitím místa, hledat kvalitní architektonické řešení a  vytvořit něco nadčasového. Z konkrétních požadavků zaznívala potřeba vytvořit příjemné veřejné prostranství pro pobyt a odpočinek, prostor pro malé obchůdky, zachovat průchodnost území pro pěší," říká Eva Vlachová za organizátory. Vzniknout by měly mimo jiné i nové prostory pro knihovnu nebo nejrůznější spolky.

Výsledky vřejené debaty budou nyní sloužit právě jako podklady pro vyhlášení architektonické soutěže.

FOTO: Roman Muchka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24