Statek Lüftnerka ovládnou řemeslníci. Pokračují slavnosti babího léta

12.09.2018 12:51

Statek Lüftnerka v plzeňské zoo láká opět na nabitý víkendový program. Slavnosti babího léta pokračují a tentokrát statek ovládnou lidová řemesla všech druhů.

zoo_plzen_velikonoce (35)

Slavnosti babího léta na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pokračují tuto sobotu 15. a neděli 16. září od 10 do 18 hodin přehlídkou lidových řemesel a dovedností.

"V sobotu navíc přijedou program zpestřit studenti ze Střední odborné školy ve Stříbře ukázkami tradičního zpracování zemědělských produktů a nabídnou návštěvníkům různé soutěže. Naopak v neděli přijala pozvání skupina mlatců obilí z národní kulturní památky Hoslovický mlýn v Pošumaví," láká František Hykeš z plzeňské zoo.

Skladbou a počtem přihlášených řemeslníků a předvádějících různé dovednosti půjde o jeden z největších a nejpestřejších řemeslných festivalů na Lüftnerce v posledních letech. "Po delší přestávce se zde bude například opět drát peří, znovu bude možné ochutnat jablečný závin a další sladkosti podle původních receptů. Zcela nově budou mít návštěvníci možnost shlédnout výrobu březových košťat  nebo si zakoupit domácí zavařeniny a další produkty z ovoce. Zájem o účast byl tentokráte tak velký, že část přihlášených se zúčastní akce pouze v sobotu nebo v neděli," dodává František Hykeš.

Nejzajímavější řemesla jako je například práce dráteníků, košíkáře, šperkařky budou k vidění ale po celý víkend. Různé činnosti jako třeba praní prádla na valše budou připraveny speciálně pro děti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24