Statek v Bolevci provoní zabijačkové lahůdky

15.02.2017 11:57

Období zabijaček a vepřových hodů jede na plné obrátky. Další z akcí se chystá v Plzni Bolevci, a to na opravdu tradičním místě. Zabijačku bude hostit statek U Matoušů.

Zabijačka v Hradišti_QAP_foto (11)

Selský dvůr U Matoušů na Bolevecké návsi v Plzni se stane dějištěm klasické zabijačky v sobotu 18. února mezi 10. a 17. hodinou. Vepřové hody přinesou samozřejmě spoustu dobrot, nicméně chybět nebude ani zábava pro nejmenší.

"K zimě patří pravá zabijačka a vepřové hody na Bolevecké návsi jsou jednou z neoblíbenějších akcí v našem obvodě. Lidé si mohou pochutnat na domácích zabijačkových specialitách, zahřeje je svařák či medovina a jako zákusek určitě ocení křehký štrůdl,“ láka na zabijačkovou veselici starosta obvodu Miroslav Brabec. Oblíbenou součástí akcí v selském dvoře jsou vyjížďky na koních.

O nadcházejícím víkendu chystají zabijačku s masopustním průvodem také na dalších místech regionu. Vyrazit můžete například také do Křimic, kde se kromě zabijačky, bude konat i masopustní průvod do Radčic. Podrobnosti k akci v Křimicích najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24