QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Statek v centru Plzně Černá ovce zve na májku i čerstvý chléb

21.04.2018 14:01     22.04.2018 8:09

Na májku nemusíte vyrážet jen na venkov, také uprostřed Plzně můžete zažít tradiční atmosféru májky a čarodějnic. Nebudou chybět ani buřty a výborný guláš. Kromě toho na statku pravidelně pečou chleba.

černá ovce5
černá ovcečerná ovce1černá ovce2černá ovce3černá ovce6peceni chlebačerná ovce5

Májka se v Černé ovci koná 30. dubna.

„Poslední dubnový den můžete přijít nazdobit májku, která bude symbolicky vztyčena u nás na dvoře. Připraveny jsou ohně, opékání buřtů, půlnoční guláš a hlídání máje,“ uvedl majitel Svatopluk Čech.

Černá ovce je taková oáza klidu nedaleko rušného centra Plzně. Dýchne tady na vás atmosféra venkova. Jde o statek plný zvířat, kde se ale skvěle najíte a často i pobavíte. Konají se tu nejrůznější koncerty a akce.

černá ovce1

Tradičně se v Černé ovci také peče výborný chleba, pro tyto účely tady vyrostla nádherná velká pec. „Kváskový chléb od Sebery můžete mít každý pátek přímo z pece,“ říká dále majitel statku. Další pečení je naplánováno na pátek 27. dubna a pátek 4. května od 17 hodin.

peceni chleba

Černou ovci najdete nedaleko centra Plzně v ulici Na Roudné 70/144. Historie statku sahá až do 17. století. Majitelé navazují na tradici klasického hospodářství, vyrostl zde statek, kam se vrátila po mnoha letech opět zvířata. "Chováme ovce, kozy, krávy, koně, prasata, králíky, drůbež a psy," říká Svatopluk Čech.

www.cernaovce.cz

Foto: Černá ovce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24