QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba budovy alpského stylu na Špičáku má zpoždění

17.11.2017 10:32

Nejspíš až na jaře roku 2019 by se mohla začít v areálu na Špičáku stavět multifunkční budova, která nabídne servis jako v alpských střediscích! Čtěte podrobnosti!

Budova špicak1

Velkolepý projekt představil areál v loňském roce. Multifunkční budova, která má nabídnout zázemí a také restauraci pro víc jak dvě stovky lidí, se měla podle původních plánů otevírat už příští zimu. Projekt ale nabral zhruba roční zpoždění.

To se nabralo kvůli schvalování změn v regulačním plánu, do něhož musí být zaneseny všechny požadované změny pro dané místo. "My jsme o něj požádali už loni na podzim. Jenže jeho projednávání je vázáno na vytvoření podkladů od externího zpracovatele. Čekalo se i na podání vícero změn u jiných projektů na Železnorudsku, aby se neprojednávaly jen jednotlivosti. To způsobilo ten posun,“ vysvětluje zhruba roční skluz provozní řeeditel areálu Vladimír Kasík.

Dobrou zprávou nicméně je, že projekt už prošel bez připomínek na úřadech a do konce tohoto roku by mohla být změna regulačního plánu schválena zastupitelstvem Železné Rudy. Pak se bude žádat o vydání stavebního povolení.

Přípravné práce na této investici za více než 50 milionů korun však pokračují. "Projektanti na něm normálně dál pracují, abychom měli vše kompletně připraveno před zahájením demolice původních objektů,“ dodává Vladimír Kasík.

Mimo restauraci nabídne budova půjčovnu lyží a kol, administrativní prostory a dvě patra ubytovacích prostor. Budova má vyrůst ve spodní části areálu u lanovky. Podle aktuálních výhledů by stavba mohla začít na jaře roku 2019.

Budova Špičák

VIZUALIZACE: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24