QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba nového pavilonu v areálu FN Plzeň nabírá na obrátkách - FOTKY

02.11.2018 10:54

Stavba nového pavilonu v areálu FN Plzeň, která odstartovala v září, už se rozebíhá naplno. Na místě budoucího objektu za stovky milionů už řádí těžká technika.

foto-qap-cz (15)
foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (13)

Fakultní nemocnice v Plzni zahájila v září další z velkých stavebních projektů. Tentokrát se jedná o jednu z největších akcí. V budoucnu bude mít jako jediná nemocnice v republice samostatný pavilon psychiatrie. 

V současné době už dochází k terénním úpravám pro následnou výstavbu za pavilonem B. V areálu už pracuje těžká technika. Finišovat bude stavba až v příštím roce.

"Na nové klinice bude na jednotlivých odděleních plně fungující akutní lůžková péče pro diagnostickou, léčebnou, ošetřovatelskou a konsiliární péči, poskytována bude i péče ambulantní, preventivní, krizová, rehabilitační a psychosociální. Přijetí pacienta v akutním stavu bude možné nepřetržitě po dobu 24 hodin a 7 dní v týdnu, nepřijetí bude možné jen s ohledem na překročené kapacitní možnosti příjmového oddělení. Ze současného počtu 76 akutních lůžek bude v novém pavilonu zvýšen počet na 90. V průběhu posledních let počet hospitalizovaných i ambulantně ošetřených pacientů na PK FN Plzeň vzrostl. Počet všech ambulantně vyšetřených pacientů rok od roku stoupá,“ popisuje budoucnost nového pavilonu přednosta psychiatrické kliniky Jan Vevera. Pacienti budou mít k dispozici jedno a dvoulůžkové pokoje.

Zároveň dojde k úpravě místní komunikace vedoucí k heliportu. Pro akutní uzavřené oddělení bude vybudované i vnitřní venkovní atrium s travnatými prostory a zelení, pro řadu pacientů bude dočasně jediných místem, kam se dostat na čerstvý vzduch a opustit vnitřní prostory budovy a oddělení.

Financování nové čtyřpatrové budovy za zhruba 354 milionů korun je z drtivé většiny z evropských fondů a zhruba 15 % bude hrazeno příspěvkem ze státního rozpočtu. Hotovo má být v roce 2019.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24