QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Stavba u nádraží v Plzni poprvé zastaví tramvaje, nebude to naposledy

28.02.2017 10:21

Obří stavební akce u plzeňského nádraží se poprvé dotkne i provozu tramvají. Výluka odstartuje 1. března. Další výluky už se ale chystají, první most se začne bourat v dubnu.

DSC05973

Stavba na plzeňském hlavním nádraží a na Mikulášské odstartovala naplno ve druhé polovině ledna, kdy se uzavřel průjezd kolem nádraží. Na objízdné trasy musely najet autobusy i trolejbusy a samozřejmě i automobilová doprava. Ve středu 1. března se poprvé kvůli stavbě zastaví i provoz tramvají.

Výluka bude trvat od 1. do 10. března. Na cestující čekají přestupy. Tramvaje ze Skvrňan a Bolevce budou jezdit jen na náměstí Republiky. V úseku mezi centrem města a Mikulášským náměstím pak budou nasazené autobusy, které budou muset využít objízdné trasy. Na Slovany a Světovar pak budou tramvaje opět jezdit z Mikulášského. Podrobnosti k výluce najdete v článku zde.

Stavba zastaví provoz tramvají i v příštích měsících...

Aktuální výluka ovšem není jediná, která se chystá. V průběhu stavby jich bude hned několik. "Mělo by se vždy jednat o několikadenní výluky," potvrdila mluvčí dopravních podniků Kateřina Fránová.

Další nejbližší výluka se chystá ještě v březnu. "Další výluka bude probíhat od 22. do 28. března, kdy se bude pracovat na druhé výhybce. Pak je plánovaná výluka od 14. do 24. dubna, to se začne bourat první ze železničních mostů," dodává Kateřina Fránová s tím, že pak by měl být na zhruba půl roku klid. Znovu by práce měly zastavit provoz tramvají v září nebo říjnu.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24