QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba u nádraží v Plzni spouští další výluku, potrvá několik dnů

22.03.2017 7:01

Stavební práce u hlavního vlakového nádraží v Plzni opět spustí výluku tramvají. Cestující se tak musí připravit na přestupování. Další výluka proběhne od poloviny dubna.

DSC05990

Práce na železničním uzlu a průtahu u hlavního vlakového nádraží v Plzni spustily první výluku na začátku března. Od středy 22. března je provoz tramvají přerušený na několik dnů podruhé.

"Z důvodu stavebních prací na tramvajové trati v Mikulášské ulici bude probíhat ve dnech 22. – 28. 3. 2017 výluka tramvajové dopravy na linkách 1 a 2 v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí," informují dopravní podniky.

Cestující, kteří se budou chtít dostat na Slovany nebo Světovar, musí počítat s přestupováním. Režim opatření bude v podstatě stejný jako při první výluce.

"Tramvaje linek č. 1 a 2 budou jezdit v uvedeném období pouze v úseku Bolevec – náměstí Republiky – Bolevec, respektive Skvrňany – náměstí Republiky – Skvrňany. Autobusy linky č. 1/2A zajistí dopravu v úseku náměstí Republiky – Mikulášské náměstí. Tramvaje linek č. 1X a 2X zajistí dopravu v úsecích Mikulášské náměstí – Slovany, respektive Mikulášské náměstí – Světovar," upozorňují PMDP.

Práce u nádraží by na jaře měly zasáhnout do provozu tramvají ještě jednou. Další výluka je zatím plánovaná od 14. dubna a trvat by měla deset dnů. K dalšímu přerušení provozu tramvají u nádraží by mělo dojít až po letních prázdninách.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24