QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba u nádraží v Plzni zastavila provoz tramvají - AKTUÁLNÍ FOTKY

22.09.2017 11:51

Přestavba železničních mostů u nádraží v Plzni a související stavby opět zasáhly do provozu tramvají. Stavba pokračuje naplno. Přinášíme aktuální fotky!

foto-qap-cz (6)
foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)

Stavba "Uzel Plzeň, 2. stavba – přestavba osobního nádraží, včetně mostů Mikulášská" začala oficiálně na konci loňského roku. Je součástí kompletní modernizace železničního uzlu Plzeň, která odstartovala už v roce 2011. 

Letos na jaře se práce rozeběhly skutečně naplno. Velkou akcí byla demontáž prvního z mostů. Následně se rozjela stavba nového, která už běží opravdu naplno. Podle oficiálních termínů by měl být hotový do konce letošního roku.

Stavba v minulosti zasáhla už několikrát do provozu tramvají. V pátek 22. září začala další výluka a mezi Mikulášským náměstím a náměstím Republiky musely tramvaje nahradit autobusy. Výluka potrvá do 25. září. Další obdobné omezení by mělo přijít na začátku října letošního roku.

Uzavírka pro automobilovou dopravu potrvá až do září příštího roku.

foto-qap-cz (12)

V místě pod novými železničními mosty dojde k významnému nárůstu šířky uličního prostoru. Současná tramvajová trať dostane nové samostatné těleso, silniční komunikace dva jízdní pruhy v obou směrech a zbudována bude také cyklostezka a chodníky. Dokončení této etapy se předpokládá v roce 2019.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24