QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Stavba v Černicích zasáhne do dopravy! Od července se hlavní tah uzavře

30.06.2016 14:24

Výstavba měnírny v Černicích v Plzni zasáhne od července zásadně i do dopravy. Na objížďku budou muset najet i trolejbusy a autobusy. Omezení potrvá do konce prázdnin.

IMG_0226

Stavba takzvané měnírny odstartovala letos na jaře přípravnými pracemi, teď už se rozjela naplno. Od července se navíc významně dotkne i dopravy a to jak automobilové, tak MHD. Od pátku 1. července se uzavře Štefánikova ulice.

"Hlavní práce se budou dělat během prázdnin, kdy bude výluka trolejbusů a automobilové dopravy. Během prázdnin bude dokončeno horní vedení, zastávky i komunikace. V září už se bude stavba dodělávat," popisuje Zdeněk Říha ze SVSMP.

S velkými změnami by měli počítat cestující MHD. Stavba a uzavírka se dotkne celkem čtyř linek. "V prázdninových měsících bude probíhat rekonstrukce Štefánikovy ulice za postupných uzavírek s vyloučením provozu MHD. V I. etapě od 1. 7. 2016 do cca 21. 8. 2016 dojde k uzavírce Štefánikovy ulice v úseku Fialková – K Plzenci, která ovlivní trasy a zastávky linek č. 10, 13, 23 a N2," informovaly Plzeňské městské dopravní podniky.

Trolejbusy číslo 10 a 13 i autobusy 23 a N2 budou jezdit obousměrně přes objížďku po trase Štefánikova – Fialková – Nepomucká – K Plzenci – Štefánikova.

Podrobnosti k režimu provozu MHD a konkrétní změny v zastávkách i trasách najdete zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24