QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba záchytného parkoviště u autobusového nádraží začne na jaře

20.01.2017 11:22

Odstavná plocha pro autobusy u Centrálního autobusového nádraží v Plzni se už během jara začne měnit v obří záchytné parkoviště pro víc jak dvě stovky aut. Autobusy čeká stěhování.

FOTO_QAP_CZ (3)

S vybudováním obřího záchytného parkoviště u autobusového nádraží se počítá dlouhodobě v souvislosti s rozšiřováním placených zón na území centrálního obvodu. Teď už je vše jisté a Správa veřejného statku města Plzně připravuje samotnou realizaci. Stavět by se mělo začít už na jaře.

Autobusy ČSAD, které na prostoru momentálně parkují, se budou muset stěhovat. Rada města schválila novou nájemní smlouvu pro tento prostor na dobu určitou. Autobusy se tak před zahájením stavby přesunou na odstavné parkoviště u Domažlické.

"Vzhledem k požadavku vedení Městského obvodu Plzeň 3 na rozšíření parkovacích ploch západně od centra města bude ze strany Správy veřejného statku města Plzně vybrán zhotovitel, který by měl na jaře 2017 zahájit stavbu záchytného parkoviště v Kotkově ulici na městských pozemcích, které dosud slouží jako odstavná plocha pro autobusy. Vznikne téměř 240 parkovacích stání, jež budou sloužit k parkování pro individuální automobilovou dopravu západně od Klatovské třídy," říká náměstek primátora Petr Náhlík.

Autobusy tak budou odstavené na ploše pro příští stavbu už jen pár měsíců. "Aby město mohlo v roce 2017 záchytné parkoviště vybudovat, schválila Rada města Plzně, že na stávající odstavné plochy, které má nyní pronajaty společnost ČSAD autobusy Plzeň pro odstavování autobusů, bude uzavřena nájemní smlouva pouze na dobu určitou, a to do 30. dubna 2017, s možností prodloužit smluvní vztah o 1 měsíc,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

Vedení města společnost ČSAD autobusy Plzeň už před třemi lety informovalo o záměrech postavit na ploše u nádraží velkokapacitní parkoviště. Dosud se ale nic podstatného nedělo. Stávající odstavné parkoviště podél Domažlické ulice má kapacitu pro odstav zhruba 20 autobusů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24