QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Storm Ballet sbírá světová ocenění. Chystá se na soutěž do USA i do Španělska

10.06.2018 18:01

Plzeňský Storm Ballet prožívá jednu z nejvydařenějších sezón. Aktuálně se chystá na prestižní soutěžní turné. Namířeno má i do legendárního Las Vegas!

Storm Ballet_Burning Dreams

Talentové centrum tance Storm Ballet pod vedením Petra Čejky se za dobu své téměř třicetileté existence etablovalo mezi taneční špičku nejen u nás, ale i v Evropě. Tento rok zažívá taneční skupina fenomenální úspěchy. Tanečníci a tanečnice se v současné době chystají na soutěžní turné do amerického Las Vegas a španělského Sitges.

Jednou z nejúspěšnějších choreografií Storm Ballet je juniorská New Generation, které se dostalo obrovské pocty od Pam Chancey - ředitelky a majitelky americké taneční soutěže „The Pulse“, která choreografii vyznamenala cenou Special Price Innovative Choreography Award 2017. Storm Ballet od ní zároveň obdržel pozvání reprezentovat barvy České republiky na SUMMER FINALE THE PULSE DANCE EXPERIENCE 2018, které se koná začátkem července v Las Vegas. Jde o historicky první účast českého týmu v této soutěži.

Storm Ballet bude v Las Vegas pobývat v  termínu 4. – 16. července. „Zažijeme deset dní plných tance, tanečních workshopů se světovými choreografy a lektory a hlavně si změříme síly s nejlepšími týmy Spojených států Amerických. V LA pak proběhne i natáčení tanečního dokumentu,“ upřesňuje program tanečníků v USA umělecký ředitel Storm Balletu Petr Čejka.

Dance World Cup je největší celosvětová taneční soutěž pro děti a mládež. Letos se o účast ucházelo více než 12 000 soutěžících ze 47 zemí. Soutěž se uskuteční od 22. června do 1. července v přímořském městě Sitges poblíž Barcelony. Nominace tanečníků pro Českou republiku proběhla již v únoru letošního roku v Rosenthal-Theater Selb v Německu.

„Bez nadšení, potu a dřiny našich tanečnic a tanečníků by podobné úspěchy nebyly možné. Ale uvědomuji si, že by ze slávy Storm Balletu nic nebylo, ani bez obrovské a bezmezné podpory rodičů, partnerů a dalších podporovatelů, kteří často bez nároku na honorář zajišťují produkční a organizační věci. Všem těm patří nejen dík, ale i všechna ocenění, která získáváme,“ uzavírá Čejka.

FOTO: Storm Ballet

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24