QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Stovky motorkářů obsadí pivovar! Chystá se Prvomájová vyjížďka

29.04.2016 8:39

Nádvoří Plzeňského Prazdroje bude v neděli 1. května opět po roce patřit motorkářům. Prvomájová vyjížďka, která zahajuje sezónu, má tentokrát cíl na letišti Křízenec. Čtěte podrobnosti.

DSC09539

Tradiční Prvomájová vyjížďka motorkářů se už na 1. května chystá v Plzni. Jako obvykle mají stovky motorkářů sraz na nádvoří Plzeňského pivovaru. Každý rok se do Plzně sjede až okolo patnácti stovek nejrůznějších motorek všech možných kubatur.

Do pivovaru začnou účastníci spanilé jízdy najíždět v neděli už v ranních hodinách. Do areálu budou motorkáři vjíždět horní bránou. Samotný start vyjížďky je na programu v 11:30. Trasa v letošním roce povede na Tachovsko. Kolona motorkářů pojede směr Stříbro, následně přes Horní Kozolupy, Domaslav až na letiště Kříženec u Plané. Tam bude pro účastníky připravený program. Průjezdem regionem tak motorkáři oficiálně otevřou letošní sezónu.

Na vyjížďku dohlédne policie! Řidiči by se měli mít na pozoru, vyjížďka probíhá za plného provozu

Kvůli spanilé jízdě budou v pohotovosti i dopravní policisté. "Policisté budou na akci dohlížet tak, aby byla zajištěna bezpečnost a došlo k co nejmenšímu omezení plynulosti provozu. Z pivovaru budou vyjíždět účastníci vyjížďky po skupinkách, které budou doprovázené policistou na motocyklu. Po trase budou umístěné hlídky, které budou připravené v případě komplikací řešit situaci na rizikových místech," říká k policejním opatřením šéf dopravních policistů v Plzni Karel Machulda.

Kvůli vyjížďce nejsou naplánované žádné výrazné uzavírky nebo omezení a bude probíhat za plného provozu. I ostatní řidiči by tak na silnicích v Plzni a okolí měli být maximálně pozorní a počítat se zvýšeným výskytem motorkářů. Podle organizátorů by měli účastníci vyjížďky mimo obec jet rychlostí 70 kilometrů v hodině.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24