QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci budou v Plzni měřit rychlost i v červnu

31.05.2016 6:59

Plzeňští strážníci vyrazí i v červnu do terénu se služebním vozem se zabudovaným radarem. Ten se bude průběžně objevovat na skoro stovce předem vytipovaných úseků.

FOTO_QAP_CZ

Městská policie v Plzni měří rychlost na předem vytipovaných úsecích buď s ručním radarem, nebo se služebním vozem se zabudovaným radarem projíždí úseky. Zatímco u měření s ručním radarem má předem dané i konkrétní termíny, s měřicí oktávkou projíždí úseky průběžně. 

Také pro měsíc červen má Městská policie Plzeň schválený seznam úseků, kde se bude na rychlost zaměřovat. Zatímco u statického měření mají strážníci předem dané termíny a seznamy jen s několika úseky, pro průběžné měření je seznam mnohem delší. Jedná se o úseky schválené Policií ČR. Velmi často se na seznamu objevují i nové ulice nebo lokality, kde například nově dochází k problémům s dodržováním rychlosti a na městskou policii se tak obrací starostové jednotlivých obvodů.

Na červen je v Plzni vytipována bezmála stovka úseků pro měření. "Měření rychlosti bude prováděno rychlostním měřidlem AD9 C umístěném ve služebním vozidle Škoda Octavia RZ: 5P3 0629," informovala Městská policie Plzeň.

Na seznamu tradičně nechybí hlavní tahy jako je Karlovarská, Klatovská, Plaská, Jateční, Rokycanská nebo Domažlická. Jako obvykle je nejvíc úseků vytipováno na třetím plzeňském obvodu. Strážníci budou nicméně projíždět i v Křimicích, Černicích nebo ve Lhotě. Přesný seznam najdete zde.

V červnu budou navíc plzeňští strážníci zajíždět opět i do Dobřan a okolí, podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24