QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci krotili chuligány ve vlaku - FOTKY

06.12.2016 12:25

Pořádková jednotka městské policie obsadili v úterý dopoledne areál železničního depa nedaleko Jateční ulice. Na programu byl nácvik zásahu proti chuligánům.  

WP_20161206_08_37_55_Pro
WP_20161206_08_46_57_ProWP_20161206_08_37_55_ProWP_20161206_09_02_59_Pro

Hodně dramatické scény se v úterý dopoledne odehrály v areálu železničního depa v ulici Na Sklárně nedaleko Jateční. Do areálu vtrhla pořádková jednotka městské policie, aby se vypořádala s chuligány ve vlaku.

Naštěstí se v tomto případě jednalo jen o cvičení. "Námětem pro cvičení byl zásah proti výtržníkům ve vagonech vlaku. Část nacvičování byla zaměřena na taktiku nedestruktivního vniknutí do vlakového vagónu, přepravujících cestující na sportovní či kulturní akce a účastnící se diváckého násilí. Pro tento nácvik byl v Depu kolejových vozidel připraven vyřazený osobní vagón. Do cvičení se také zapojili psovodi městské policie," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Role chuligánů se tentokrát zhostili novopečení strážníci, kteří v uplynulých dnech absolvovali povinnou zkoušku na ministerstvu vnitra a v nejbližší době je čeká ostrý nástup do služby v ulicích Plzně. 

Ačkoliv v úterý šlo v areálu depa jen o cvičení, které mělo prověřit postupy a připravenost strážníků, i ve skutečnosti se strážníci účastní skutečných bezpečnostních opatřeních v souvislosti s hrozbou obdobného nebezpečí. "Pořádková jednotka Městské policie Plzeň se podílí na různých bezpečnostních opatření ve městě, běžně jsou její členové například nasazeni do opatření na zajištění pořádku spojených s fotbalovými nebo hokejovými zápasy a podobně," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24