Strážníci naháněli piráta silnic! Slovanskou se řítil víc jak "stovkou"

29.09.2016 10:09

Plzeňským strážníkům uvízl v síti další z pirátů silnic. Povolenou rychlost na jednom z hlavních tahů překročil dokonce víc jak dvakrát. O řidičák může přijít až na rok.

QAP_FOTO (1)

Na měření rychlosti se strážníci v Plzni zaměřují poměrně pravidelně. Kromě průběžného měření, kdy projíždí vytipované úseky oktávka se zabudovaným radarem, měří celkem pravidelně i s ručním radarem. Mimo to ovšem reagují na aktuální situaci a ta nastala i v noci na středu.

"O více jak dvojnásobek překročil nejvyšší možnou hranici povolené rychlosti řidič, kterého hlídka městské policie zastavila v noci z úterý na středu při kontrole dodržování rychlosti. Slovanskou ulicí, kde je povolená padesátka, se ve dvě hodiny v noci řítil rychlostí 111 kilometrů v hodině," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Za "spanilou" jízdu jedním z hlavních tahů hrozí řidiči pořádné problémy. "Čtyřicetiletého muže z Plzně, jenž seděl za volantem vozidla Volkswagen, čekají dost velké nepříjemnosti u správního orgánu. Kromě pěti bodového postihu mu ještě hrozí sankce v rozpětí 5 až10 tisíc korun a až roční zákaz řízení," dodává mluvčí městské policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24