Strážníci objíždí letní příměstské tábory v Plzni - FOTKY

22.07.2018 10:05

Příměstské tábory v Plzni běží naplno. Některé z nich už měly i speciální návštěvu. Strážníky městské policie, kteří se během prázdnin dětem prezentují ve velkém.

IMG_8965[1]
IMG_8965[1]IMG_8964[1]IMG_8968[1]

Strážníci městské policie v Plzni mají během letních prázdnin i další náplň služby. Představují se dětem na příměstských táborech.

V tomto týdnu vyrazili strážníci na tábor, který pořádá základní škola v Kralovické ulici. "Tématem, které si pro děti strážníci připravili, byla dopravní výchova. Připomněli jim, jak se mají chovat v silničním provozu, a to jak při jízdě na jízdních kolech, tak při chůzi na přechodech pro chodce. Dále je seznámili s povinnou výbavou bicyklu, povinností užití přilby a jejího správného upevnění a samozřejmě bezpečnou jízdou po silnici," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová s tím, že dětem samozřejmě strážníci přinesli i drobné dárky.

Následovala návštěva v Krašovské v Activity centru, kde má příměstský tábor organizace Spolek pro Rytíře Krušinku. "Děti si prohlédly zblízka nejen služební vozidlo městské policie, seznámeny byly také s činností městské policie, mohly si zasoutěžit a vyzkoušet tzv. opilecké brýle, jež simulují opilost," dodává mluvčí městské policie.

Strážníci navštíví v následujících dnech ještě další příměstské tábory.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24