Strážníci začnou měřit rychlost i v Dobřanech a okolí

29.02.2016 9:26

Plzeňští strážníci začnou od března měřit rychlost i mimo Plzeň. Zaměří se na Dobřany a okolí. Kde a kdy se měření rozeběhne? Přinášíme aktuální informace.

Strážníci obsadili Klatovskou na příjezdu od Litic.

Nejen rychlost v Plzni a jejích okrajových městských částích, ale i v Dobřanech a okolních obcích bude pod dohledem strážníků. Od března budou plzeňští strážníci zajíždět měřit rychlost i na jih od západočeské metropole.

Měření rychlosti bude v Dobřanech probíhat ve vybraných dnech v předem určeném čase. Služební vůz strážníků se zabudovaným radarem dohlédne na předem vytipované lokality jak přímo v Dobřanech, tak ve Šlovicích a Vodním Újezdě.

Seznam měřených úseků čítá celkem třináct lokalit, měřit se bude v obou směrech jízdy. Na seznam se dostala například Přeštická ulice, tedy výjezd z Dobřan na Chlumčany, Jiráskova, což je výjezd na Vstiš, nebo hlavní třída 1. máje. Krom toho ale budou strážníci projíždět například Ústavní ulicí, Sokolovskou, Plzeňskou nebo Lipovou. Zaměří se i na Chotěšovskou, která spojuje Dobřany s Dobřánky. Měřit se bude i na hlavním tahu ve Šlovicích a na komunikaci třetí třídy ze Šlovic do Dobřan.

Na březen je předem vytipováno celkem patnáct termínů měření. Poprvé se strážníci do lokality vydají v pátek a v sobotu tento týden (4. – 5. března) vždy od 10 hodin do 15:30. měřit se ale bude ve vybrané dny také v noci. První noční měření od 21 hodin do půl jedné ráno proběhne v noci z pondělí na úterý příští týden.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24