QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Střelba v ulicích Stříbra! Pachatel skončil v policejní cele

23.09.2016 19:41

Opilý muž slavil narozeniny střelbou v ulicích města. Zbrojní průkaz ale neměl. Teď ho čeká vyšetřování.

FOTO_QAP_CZ (2)

Na opakovanou střelbu upozornili ve čtvrtek kolem desáté  hodiny večer policisty obyvatelé jedné ze stříbrských ulic.  "Hlídka vyjela na místo a zahlédla muže stojícího pod lampou veřejného osvětlení. Dotyčný měl v ruce střelnou zbraň, kterou mířil do vzduchu a vystřelil. Jakmile si všiml policistů, dal se na útěk a zaběhl do jednoho z domů,“ popisuje událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

"Policisté střelce následovali a uvnitř objektu jej pak za použití hrozby namířenou střelnou zbraní zpacifikovali a spoutali. V té době již muž zbraň u sebe neměl a tvrdil, že žádnou nemá,“ dodává mluvčí s tím, že po chvíli přece jenom zbraň vydal policistům. Jednalo se o samonabíjecí zbraň Scorpion. 

Po zadržení podnapilý 52letý  muž policistům tvrdil, že si v den svých narozenin může vystřelit. Na služebně ale vyšlo najevo, že vůbec nevlastní zbrojní průkaz. Scorpion totiž patří jeho 19letému synovi a otec si ho vypůjčil bez jeho vědomí. Oslavenec během vyšetřování slovně napadal policisty a vyhrožoval jim. Dechovou zkoušku na alkohol i odběr krve odmítl. Nakonec skončil v policejní cele. Muž se teď bude zodpovídat z nedovoleného ozbrojování a výtržnictví.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24