QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stromboli v původní sestavě opanovali besedu - FOTKY

15.09.2016 8:31

Skalní fanoušci legendární české skupiny Stromboli mají za sebou mimořádný zážitek. V původní sestavě dorazila kapela do Plzně a fanouškům naservírovala pořádnou porci muziky.

1 (1)
1 (2)1 (1)1 (3)1 (5)1 (6)1 (4)1 (7)

Česká kultovní skupina Stromboli se po dlouhých letech opět sešla na pódiích koncertních sálů pohromadě. Zastávkou na unikátním turné byla ve středu i Plzeň. Zaplněná Měšťanská beseda tak prožila dlouho očekávaný hudební zážitek.

V původním složení v čele s Michalem Pavlíčkem, zpěvačkou Bárou Basikovou, bubeníkem Klaudiem Kryšpínem, klávesistkou Vendulou Kašpárkovou, baskytaristou Jiřím Veselým a s tradičním hostem Vilémem Čokem dorazila legenda čečské hudební scény 80. let do západočeské metropole. Koncert přinesl nejen všechny známé skladby, ale i několik novinek z posledního alba Fiat Lux. To vydala kapela u příležitosti 30. výročí vzniku. Právě původní koncert k výročí skupiny byl nakonec spouštěcím signálem k unikátnímu turné.

"Napřed se objevily nabídky, abychom vystoupili na nějakých letních festivalech. To se dá, to není žádný závazek. Ale tahle festivalová vystoupení nás vzala za srdce a navíc Bára Basiková je ve velké formě. Přišel pocit, že ta dvacetiletá pauza vůbec nebyla. Proto následovalo rozhodnutí ještě chvilku pokračovat,“ vysvětluje frontman kapely Michal Pavlíček.

FOTO: Milan Svoboda - kompletní fotogalerii z koncertu najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24