QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Studenti vyrazili s rektorem pivo! Slaví se 25 let ZČU - FOTKY

06.10.2016 18:38

Zhruba tisícovka studentů vyrazila s rektorem Západočeské univerzity v Plzni, která letos slaví 25 let od založení, na pivo a kus řeči na nádvoří Plzeňského Prazdroje.

PsR-16a
PsR-1aPsR-7aPsR-16aPsR-10aPsR-21a

Speciální posezení, které je součástí celoročních oslav, připravil spolu s univerzitou Plzeňský Prazdroj v prostorách horního nádvoří pivovaru. A pivem to rozhodně neskončilo, následovala další party.

"Možnost připít si a neformálně podiskutovat s rektorem Miroslavem Holečkem, který se na chvíli osobně postavil i za pípu, využila téměř tisícovka studentů. Akci doprovodil koncert studentských kapel a několik soutěží, například v držení tupláků či ve skládání a válení soudků. Na program v pivovaru navázala afterparty v Papírně," říká k akci mluvčí univerzita Kamila Kolářová. Na čepu byla navíc speciální várka jedenáctistupňového ležáku, u jejíhož založení rektor samozřejmě nechyběl.

Oslavy 25 let uniferzity dál pokračují. Už 19. říjnu se chystá speciální koncert v DEPO2015, kde studentům zahraje Dan Bárta & Illustratosphere. Další podrobnosti k oslavám najdete zde.

Foto: Matěj Veselý, ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24