QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sulislavští slavili advent koledami v kostele - FOTKY

19.12.2017 8:54

Poslední obec Tachovska stále drží tradice, jednou z nich je i zpívání koled. V Sulislavi si adventní atmosféru zpestřili nejen zpíváním koled, ale i besídkou...

DSC_8822_resize_resize_resize_resize_resize
DSC_8822_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8801_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8817_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8823_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8825_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8840_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8851_resize_resize_resize_resize_resizeDSC_8858_resize_resize_resize_resize_resizesulislav1sulislav2sulislav5sulislav6sulislav9sulislav10sulislav13sulislav11sulislav16sulislav18sulislav21sulislav25sulislav26sulislav27sulislav29sulislav28

O třetí adventní neděli se v Sulislavi konaly hned dvě akce. Ta první byla odpoledne a šlo o dětskou vánoční besídku pro rodiče a další příbuzné. Druhou částí byl pak vánoční koncert v tamním kostele sv. Vavřince.

Více prozradila Ilona Strohschneiderová. "Besídku si připravily děti ze zdejšího zájmového kroužku. Hrály pro všechny divadélko, zpívaly i četly, bylo to hezké odpoledne. Měly také vyrobené zajímavé dárky, svícny z různých materiálů," uvedla Strohschneiderová.

Po besídce se zájemci ze sálu přemístili o pár kroků dále do sulislavského kostelíka. "Tam byl koncert, místní slečny tam hrály na kytary a zpívaly koledy. Při tom byla i malá slavnost světla pro děti. U oltáře stál anděl, který bral malé děti za ruku a předával jim andělské světlo. Pro ty nejmenší to musel být velký zážitek, bylo vidět, jak ten důležitý okamžik prožívají. Někteří pak nechali světlo v kostele a odnášeli si jej domů v srdci," uvedla Strohschneiderová s tím, že dříve bývala akce zpívání koled na návsi u stromu. Nyní se koná v kostele, který vždy krásně vánočně nazdobí rodina Finnova, za což jim tamní obyvatelé moc děkují.

Foto: Petr Spal (kostel)+ Laco Kajaba(besídka)
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24