QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

SZPI uzavřela sál restaurace v Nebílovech - FOTKY

13.03.2017 7:59

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nechala uzavřít sál restaurace v Nebílovech na Plzeňsku. V podniku našla myší trus i další nepořádek.

1
1342

Inspektoři v posledních týdnech znovu vyrazili na obhlídky obchodů, restaurací a dalších zařízení v regionu. Kontrolou prochází stav zásob, jejich skladování, ale i obecné hygienické podmínky. A také v uplynulých dnech museli inspektoři uzavírat některé prostory.

Ne zrovna na výbornou dopadla kontrola restaurace "Hostinec U Bendů" v Nebílověch na jižním Plzeňsku. Inspektoři tam objevili myší trus. Nelíbily se jim ani další záležitosti. Podle informací SZPI byl v podniku výrazně zanedbaný úklid a nečistoty se objevovaly i jinak na podlaze a stěnách. Uzavření si ale nakonec vyžádala jen část restaurace, a sice sálu.

O zrušení uzavření rozhodují inspektoři při opakované kontrole.

SZPI může na špatný stav obchodů a provozoven upozorňovat i veřejnost...

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nepodniká kontroly jen výhradně na základě vlastních podezření a zjištění, ale přijímá také podněty od veřejnosti. Pokud se tedy někomu nezdají podmínky například v prodejnách, ale i v restauracích a podobných podnicích, může se obrátit přímo na inspektory přes speciální formulář na webu SZPI zde.

Veřejnost může využívat také informační linku 542 426 625, která je v provozu vždy v pondělí a ve středu od 8:00 do 15:30.

FOTO: SZPI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24