QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachovskému TOXI týmu se daří, zadržel další dealery - FOTKY

27.08.2017 12:23

Tachovský TOXI tým si připisuje další zákrok, v krátké době se jim podařilo zadržet další drogové dealery. Jeden z dealerů měl doma in door pěstírnu.

k
toxitoxi1ktoxi2toxi3ViewImage.aspx

Policie zadržela dva dealery marihuany ve věku 28 a 37 let z Plánska. "24. srpna jim policejní komisař sdělili obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Mladší z mužů marihuanu prodával minimálně od loňského srpna do doby svého zadržení. Drogu získával z různých zdrojů, ale i z indického konopí, které pěstoval v prostorách domu jedné obce na Plánsku, kde žije.

"K tomu používal kompletně vybavený pěstební stan. Do doby svého zadržení měl v in door pěstírně vypěstovat, sklidit a usušit při třech sklizních pokaždé nejméně 19 kusů rostlin indického konopí. Část získané marihuany pak prodával svým odběratelům na různých místech tachovského okresu, zvláště pak na Plánsku. Zbylou část si nechával pro svoji potřebu," uvedla dále mluvčí policie.

toxi

Policisté provdeli domovní prohlídku, při které nalezli suchý rostlinný materiál o celkové hmotnosti přes 1,1 kilogramu včetně obalů, který pro provedeném testu reagoval na marihuanu, kompletně vybavený pěstební stan s 19 kusy rostlin indického konopí o výšce přibližně 130 cm, potřebná hnojiva, digitální váhu i finanční hotovost ve výši 20 000 korun, která pocházela z trestné činnosti.

Druhý ze zadržených mužů měl marihuanu distribuovat zejména na Plánsku minimálně od počátku ledna do konce dubna letošního roku. Jak kriminalisté zjistili, drogu si měl muž opatřovat právě od mladšího ze zadržených.

"Mužům, kteří jsou trestně stíháni na svobodě, nyní za uvedené jednání hrozí mimo jiné i trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let," dodala mluvčí policie.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24