Tachovsko volí prezidenta - FOTKY!

13.01.2018 9:09

Ve všech obcích na Tachovsku se aktivně volí. Přinášíme zprávy z několika míst míst - z města Černošína a z obce Záchlumí a Sulislavi. Věděli jste, že někde jsou platné ještě původní občanské průkazy v podobě knížečky?

zachlumi27
cernosin3cernosin2cernosin6cernosin10hubalekcernosin8cernosin12cernosin13hubalekzachlumi12zachlumi22zachlumi24zachlumi23zachlumi27zachlumi28vrzakovasulislavgebertsulislavmicka

V černošínské komisi je předsedou Pavel Filipčík, zapisovatelkou Alena Kadlecová, komisi doplňují Jitka Filipčíková, Lenka Albertová a Anna Peroutková. Volby zatím probíhají v klidu. "Nezaznamenali jsme žádné potíže, ani fronty, lidé chodí postupně, doklady mají v pořádku, pár jich využilo i možnosti voličského průkazu. Za pátek tu bylo 33% možných voličů," uvedl předseda komise Pavel Filipčík.

Volit přišel i sedmdesátiletý Zdeněk Muchna. "Já chodím volit a beru to jako svou občanskou povinnost. Netvrdím, že tím něco pořádně změním, možná vůbec nic, ale zkusit to musím a už jsem zvědavý na výsledky," uvedl čiperný senior.

 

V Záchlumí mělo možnost volit celkem 304 voličů. V komici vládnou ženy, předsedkyní je Radka Křížová, zapisuje Dana Kozelková, další členky jsou Martina Kozelková, Šárka Trávníčková, Lýdie Sobková a Eliška Svobodová.  Vládne přátelská atmosféra. "Stalo se , že najednou během asi tří minut byla plná místnost a odbavili jsme hned 14 voličů. Jako nejstaršího máme devadesátiletého pána, zatím nepřišel, ale byla tu také volička, které je 88 let a má ještě úplně původní občanský průkaz - tedy červenou knížečku a stále platnou," uvedla předsedkyně Radka Křížová. 
Záchlumskou komisi ale jedno překvapení čekalo. "Hned v pátek tu byla krajská kontrola, tak ta nás překvapila, ale obhájily jsme to bez ztráty kytičky, jak se říká," usmívaly se členky komise a dodaly, že je i překvapil větší počet voličských průkazů oproti dřívějším ročníkům.


Volit šla v Záchlumí i Andrea Vrzáková. "Já bych si moc přála dobrého prezidenta. Já chodím s manželem v podstatě na všechny volby, mně na to záleží a beru to jako občanskou povinnost," dodala mladá volička ze Záchlumí.

 

V Sulislavi jsou ve volební komisi  předsedkyně Radka Chládková, zapisuje Markéta Finnová, doplňují ji Ivana Vacková, Eva Spalová, František Netal. "Od pátečního odpoledne do sobotního rána přišlo kolem 55% voličů. Žádné potíže nejsou," uvedla Ivana Vacková.
 

 

Foto: Martina Sihelská
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24