QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Technologie, točna i další zázemí! DJKT zve mimořádně do tajných prostor

13.11.2018 7:02

K projektu Noc divadel se i v letošním roce připojuje DJKT v Plzni. Zájemcům nabídne prohlídky technologického i dalšího zázemí. Přinášíme podrobnosti!

Slavnostní otevření Nového divadla (2)

Noc divadel, které se DJKT účastní již popáté, nabídne v sobotu 17. listopadu od 18:00 v Novém divadle a od 21:30 ve Velkém divadle všem zájemcům o netradiční zážitky výjimečný program. Tentokrát bude mít každý návštěvník možnost odhalit tajemství divadelních technologií a za asistence odborníků z umělecko-technického provozu zjistit, jak fungují světla, točna, jak pracují zvukaři či osvětlovači.

Oproti minulým ročníkům nejsou návštěvníci vázaní na určitou hodinu, ale mohou si sami zvolit, kdy divadlo navštíví a mohou se zdržet podle svého uvážení  až do půlnoci, kdy program v obou budovách končí.

Noc divadel je celoevropský projekt založený roku 2008 a je vystavěn na stejném principu jako Noc muzeí či Noc kostelů. Jeho cílem je představit divadla a divadelní soubory v jiné formě, než na jakou jsou diváci zvyklí, a v době, kdy už bývají divadelní budovy prázdné a klidné. Česká republika se poprvé Noci divadel účastnila v roce 2013, zapojilo se do ní 80 profesionálních i amatérských divadelních souborů a přišlo více než 40 000 návštěvníků. Letos se koná šestý ročník a koordinátorem pro Českou republiku je Institut umění - Divadelní ústav.

Vstupenky k zakoupení na místě nebo v pokladně předprodeje DJKT za cenu 100 Kč, pro děti za zvýhodněné vstupné  v ceně 50 Kč. Každý návštěvník s platnou vstupenkou za plnou cenu obdrží od DJKT malou pozornost.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24