Teenager zaútočil na strážníky, skončil v péči záchranky

16.04.2018 14:53

S rozzuřeným mladíkem měli co do činění strážníci v Plzni. Teenager musel být v záchvatu agresivity dokonce převezný záchrankou na vyšetření.

210741_6

K běsnícímu mladíkovi vyjížděla hlídka do plzeňského Božkova. Nakonec skončil s želízky na rukou a strážník musel asistovat i během jeho převozu na vyšetření.

Hlídka byla vyslána k točně trolejbusu linky číslo 12 v Božkově. "Po příjezdu strážníků ležel na silnici mladík, který se brzy na to zvládl zvednout a začal někam telefonovat. Po chvilce však mobilním telefonem vzteky mrštil o zem a rozbil si ho. Strážníky začal verbálně napadat, odmítal s nimi spolupracovat, na jejich výzvy nereagoval. Vzhledem k tomu, že nemohl prokázat svou totožnost, byl upozorněn a vyzván k tomu, že bude předveden k jejímu zjištění na policejní oddělení," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

To ho ovšem rozzuřilo nejspíš ještě víc. "Choval se agresivně a chystal se hlídku fyzicky napadnout, rozběhl se totiž s křikem proti strážníkovi s rukou sevřenou v pěst. Proti mladíkovi tak byly použity donucovací prostředky, následně skončil s želízky na rukou," pokračuje mluvčí strážníků s tím, že na místo dorazili i státní policisté.

Těm se nakonec podařilo zjistit, o koho jde. Důvod útoku ale není úplně jasný. Dechovou zkoušku na alkohol teenager odmítl a test na drogy byl negativní. Na místo nakonec dorazila dokonce záchranka. Lékař následně rozhodl o převozu mladíka na vyšetření do nemocnice. Ani to se ale neobešlo bez problémů a i během převozu musel asistovat jeden ze strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24