Téměř tři stovky nehod v regionu a 7 mrtvých, taková je statistika za leden

14.02.2017 6:43

Počet mrtvých při nehodách je za měsíc leden daleko vyšší než v lednu předchozího roku. Na silnicích v Plzeňském kraji zemřelo v lednu 2017 sedm lidí, o rok dříve to byli tři lidé.

V lednu se stalo v Plzeňském kraji celkem 299 nehod. Oproti lednu předchozího roku téměř totožné číslo (294). Na silnicích ale zemřelo jen za první měsíc letošního roku v našem regionu 7 lidí. To je nejvíce ze všech regionů v Čechách.

Nejtragičtější následky měla lednová srážka automobilu a vlaku na přejezdu ve Vejprnicích, při které zemřeli tři lidé. Více zde. Mezi obětmi lednových nehod je také 20letý mladík, který přišel o život po nárazu do stromu na Klatovsku. K tagickému střetu auta s chodcem došlo přímo v Plzni, na křižovatce U Práce zemřel pod koly automobilu 54letý muž (více zde). Na dálnici D5 zemřel po srážce s autem 27letý pracovník odtahové služby.

Při srovnání s ostatními regiony patří za měsíc leden Plzeňský kraj k regionům s nejmenším počtem nehod, na silnicích ale vyhaslo nejvíce životů. V Jihočeském kraji zemřelo v lednu 5 lidí, 13 jich bylo ale těžce zraněno. To v Plzeňském kraji je za leden evidováno jedno těžké zranění při nehodě.  K počtu nehod v regionu v lednu přispěl i zimní ráz počasí.

V celé ČR šetřila PČR v prvním měsíci roku 2017 šetřila 8 303 dopravních nehod, při těchto nehodách došlo k usmrcení 30 osob, 84 osob bylo zraněno těžce a 1 486 osob bylo zraněno lehce. Hmotná škoda, odhadnutá policisty na místě dopravní nehody, činila 488,4 mil. Kč.

ilustrační foto

 

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24