V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Tip na víkendový oběd: Krkovice na houbách a česneku

img_7354-br klikněte pro další foto
14. 10. 2017 8:34

Je tady další recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Jestli si nevíte rady s nedělním obědem, zkuste krkovici na houbách a česneku. Příprava je jednoduchá a oběd bude výtečný!

Kterou část z vepřového máte nejraději? U nás vede krkovice. Je krásně šťavnatá, dá se péct, dusit i grilovat. Dnes si připravíme krkovici. Jednoduše, ale chutně. S přidáním sušených hub, česneku a majoránky upečete výborný oběd. Je tady další rec

 

Na přípravu budete potřebovat:
3 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst sušených hub
drcený kmín a čerstvě mletý pepř (s tím nešetřete)
sušená majoránka
hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
vývar nebo voda na podlévání
olej
sůl

Postup přípravy:
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby a 2 posekané stroužky česneku.

Houby nemusíme předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou. Okmínujeme, podlijeme vývarem jen tak aby maso nebylo zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 oC na 30 minut.

Poté odklopíme a necháme dopéct ještě cca 10 - 15 minut. Podle potřeby nepatrně podléváme. Maso vyjmeme, udržujeme v teple a pekáč přendáme na plotnu.

Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme podle potřeby cca 1PL hladké mouky, důkladně promícháme a přidáme rozemnutou majoránku a poslední stroužek česneku. Podlijeme a necháme ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

foto a recept: Andrea Motlíková

MH
sdílet na facebook

Čas na jarní očistu! Pomůže vám barevný detoxikační salát

Lifestyle
 čtení
26. 5. 2018 15:01

Před plavkovou sezónou by to chtělo pořádný detox. Hledáte inspiraci k lehkému obědu nebo večeři? Vyzkoušejte barevný salát, který rozhodně zabere... 

Dietu ještě odložte! Vyzkoušejte pikantní škvarkovou pomazánku

Lifestyle
 čtení
19. 5. 2018 11:01

Chystáte s přáteli posezení u piva? Pikantní škvarková pomazánka se jako pohoštění hodí přímo ideálně. Recept servíruje foodblogerka Andrea Motlíková...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Zažijte fascinující historickou hru pod širým nebem ve Waldmünchenu

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  AWA Global SE - personální agentura

Nabídka volných pracovních míst

  Přehled dnešních akcí

  Pařížský život

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Opera

Velké divadlo

  KRUTA BÍDA & DISHARMONICI

20:00     Plzeň » Divadlo pod Lampou

punk rock