Tipy na prázdninové výlety k sousedům do Bavorska

17.07.2018 12:41

Přinášíme vám tipy na ověřené prázdninové výlety s dětmi k našim sousedům do Bavorska. Všechny výlety lze absolvovat jako jednodenní.
 

Glaskreuz Glaskreuz
bayern-park_wasserspielwelt_pirateninsel_03Sommerpanoramabp_freischuetz_002bp_intro_burg_fellbach_001csm_Osserbad02_cffdaca290csm_Mountainbike_Lamer_Winkel_f7e1611f66waldwipfelweg1waldwipfelweg2

Do přírody! Nejkratší cestou na vrcholy Ostrý

Výstup na Malý a Velký Ostrý z Lamu zvládnete i s menšími dětmi. My jsme výlet absolvovali s šestiletým dítětem. Pokud je dítě zvyklé šlapat, není problém. Čekají vás nádherné výhedy, krásná krajina, prostě parádní výlet...

My vám doporučujeme výlet z parkoviště nad bavorským Lamem, což je nejkratší cesta na šumavský vrchol Ostrý. Navštívit můžete hned dva vrcholy - Velký i Malý Ostrý.

Kompletní informace o výletu a fotky najdete zde.

 

Za zvířaty do tierparku Lohberg

Slony nebo žirafy byste tu hledali marně, přesto lesní zoo v bavorském Lohbergu stojí za návštěvu. Bayerwald Tierpark Lohberg najdete nedaleko hranic v Bavorském lese, vedle městečka Lam. Od této lesní zoo vyráží i vláček k Malému Javorskému jezeru. Kompletně popsaný výlet včetně fotografií najdete zde.


Na stezku v korunách stromů, stezku optických klamů a do domu vzhůru nohama. Den zakončete na největší bobové dráze v Bavorském lese 

Nejen stezka v korunách stromů, ale i stezka optických klamů, lanový park pro vaše děti, k tomu pohled na živé lamy a jedna úplná paráda - dům vzhůru nohama! Navštivte les plný divů se stezkou v korunách stromů WaldWipfelWeg nedaleko hranic v Bavorsku.

Zhruba kilometr od stezky je pak zážitkový park Egidi-BUCKEL v St. Englmaru s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese. Tady si užijete nejdelší letní bobové dráhy v Bavorském lese – „Bayerwald Coaster“ a „Bayerwald-Bob“, každou o délce 1.000 m.

Fotky a info o stezce najdete v článku zde.

Více informací o stezce na www.waldwipfelweg.de.

Informace o zážitkovém parku najdete zde.

hausamkopf_1

Zábavní park Bayern park s největší horskou dráhou

V Bayern parku najdete desítky atrakcí. Tou největší je bezesporu Freischütz tzv. "Čarostřelec - tedy extrémní horská dráha. Pro milovníky adrenalinu úžasný zážitek - za 2,3 sekund z 0 na 80 km/h, čtyři inverze a třikrát hlavou dolů. Prostě 40 sekund čistého adrenalinu na 483 metrech. V parku je i spousta dalších horských drah od nejmenších po ty větší. Najdete tu i skákací hrady, obrovský kolotoč, skluzavky, různé vláčky, labutě atd.

Při vstupu zaplatíte vstupné a na atrakce už žádné jízdné neplatíte. Více o parku najdete na stránkách bayernpark.de, některé informace jsou i v češtině.

bayern-park wildwasser-rafting

Na koupačku hned za hranice - do Waldmünchenu

V zážitkovém aquaparku Erlebnisbad AquaFit si užijete vodní atrakce, vířivky, vodní houbu, plavecké dráhy, bazén se slanou vodou i solnou jeskyni. Malí návštěvníci se zabaví v dětském bazéně nebo na 60 m dlouhé skluzavce. Milovníci saunování si přijdou na své v našem wellness se saunou a parní kabinou.

Více zde.

Bavorské městečko Waldmünchen je z Čech coby kamenem dohodil. Leží hned za hranicemi v krásné krajině a kromě areálu AquaFit nabízí stezky pro turisty i cyklisty, vodní zábavu a v létě historickou hru pod širým nebem.  Informace najdete v článku.

 

Koupání s výhledem na Velký Javor - Osserbad Lam

(nejkratší cesta z Plzně přes Sv. Kateřinu 1 hodina 20 minut jízdy z Plzně, ze Železné Rudy tvrá cesta cca 30 minut)

Areál disponuje kromě venkovní i vnitřní částí - je zde bazén na plavání, bazén s menším dětským tobogánem, dětský bazén se skluzavkou pro nejmenší a relaxační bazén. Z vnitřní části můžete navštívit i jeden menší bazén s teplou vodou venku. Přímo u bazénů je restaurace s klasickou nabídkou - bavorské wursty, hranolky apod.

IMG_9998

Za turistikou na Velký Javor

Velký Javor je známý hlavně lyžařům, také v létě tady ale zažijete nádherné chvilky. Na vrchol vás vyveze lanovka nebo se můžete vydat po značené turistiké stezce. Za návštěvu stojí i Javorská jezera.

Informace na stránkách arber.de

Sommerpanorama

foto: QAP.CZ, bavorsko-cechy.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24