Tipy na prodloužený víkend 29. dubna až 1. května

27.04.2017 15:19

Den ve vzduchu, ale také spousta akcí spojených s pálením čarodějnic nebo stavěním májky. To přinese prodloužený víkend v regionu. Nevíte, kam vyrazit? Nechte se inspirovat!

Májka Šídlovák foto Ghitan (7)

Sobota 29. dubna

Po celý víkend i na 1. máje probíhá na Pohádkovém statku Břasy - Vranovice oslava čarodějnic. Připraveny jsou soutěže pro děti, představení pro malé a velké a slet čarodějnic.

Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton slaví v letošním roce 15 let existence a připravený je mimořádný program. Airshow bude po celý víkend patřit opět letiště AK Plasy. V programu nechybí gripeny, vystoupení The Flying Bulls Aerobatic Team nebo představení špičkového pilota Martina Šonky. Podívanou slibuje i unikátní letecká bitva a spousta dalšího. Podrobnosti najdete zde.

Nový festival Pivotečení ovládne plzeňskou Šeříkovku už od pátku, i v sobotu ale bude probíhat program od 10 dopoledne. Představí se na 15 českých pivovarů, chybět nebude ani doprovodný a hudební program. O ten se v sobotu postarají kapely Apple Band a Liwid.

Nenechte si ujít Čarodějnický rej pod Radyní, který se odehraje od 13:00 do 16:00. Čekají na vás hry a soutěže pro děti i dospělé v lese plném kouzelníků a čarodějnic.

V plzeňské Papírně bude odpoledne patřit Mezinárodnímu dni tance. Připravená bude zdarma řada workshopů. Budete si moct vyzkoušet salsu, bachatu, jive nebo zouk. Večer bude pro účastníky připravena afterparty s Pantherem 49 a Martinem Svátkem, hlasem současného tuzemského R'n'B a soulu.

Na náměstí v Klatovech proběhne od výstava vozidel u příležitosti 50. výročí existence klubu v Euro campu Běšiny. Po poledni se vydá konvoj na jízdu do Železné Rudy.

Neděle 30. dubna

Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton pokračuje na letišti AK Plasy také v neděli. Areál je opět otevřený od dopoledne, kdy postupně odstartuje i program. Více zde.

Čarodějnice budou mít velký rej v plzeňské zoo. Podrobnosti najdete v článku zde.

Pátý plzeňský obvod Křimice zve na tradiční pálení čarodějnic, který se uskuteční v areálu "U MŽE“. Můžete se těšit na dobrou zábavu, hudbu i soutěž krásy přítomných čarodějnic.

Originální čarodějnická akce se odehraje v Plzni. Plovárenská Čarodějnice na smetaně odstartuje v poledne v ulici Bedřicha Smetany, odkud vyjde v 16 hodin průvod směr Městská plovárna, kde bude program pokračovat vystoupením kapel. Více zde.

V Nepomuku chystá pálení čarodějnic tamní sbor dobrovolných hasičů. Akce odstartuje v 16 hodin.

Slet čarodějnic se odehraje také v Borku u Rokycan na tamním hřišti. program odstartuje v 17 hodin. Chybět nebudou speciální soitěže jako například hod koštětem nebo přeskakování ohně.

Areál PS Starý Plzenec bude patřit také pálení čarodějnic. Připravený bude táborák, drobné hry, doprovodný program a také jízdy Plzenecké železnice. Akce začne úderem 17. hodiny.

V Železné Rudě na Šumavě se bude stavět májka. Tradiční akce proběhne jako obvykle u tamní hasičárny od 16:30. Chybět nebude ani hudba a občerstvení.

Ostrov Santos v Sušici bude patřit Sletu ježibab. Program bude probíhat od 15:00 do 21:00 hodin. Těšit se můžete na Ježibabí předtančení, reje, soutěže, lektvary, volbu miss a ohňovou show.

Rej čarodějnic a májová veselice proběhne Na Hůrce v Klatovech. Tradiční akce Klubu přátel Klatovska přinese soutěže pro děti v maskách i bez nich. Start je v 17 hodin. Po soutěžích program pro nejmenší vyvrcholí oceněním dětí v maskách. Od 19 hodin je připraven program pro dospělé.

Stavění májky v Domažlicích proběhne přímo před radnicí na náměstí. Od 17 hodin vystoupí dechový orchestr Liduška, následovat bude zdobení a stavění májky v režii dobrovolných hasičů.

Pondělí 1. května

Z Plzeňského Prazdroje vyjede tradiční Prvomájová vyjížďka motorkářů. Na nádvoří pivovaru se budou stovky motorek sjíždět už od 9 hodin ráno. Vyjížďka odstartuje v 11:30.

Plzeňská zoo ožije na prvního máje zpíváním pod májkou. Více zde.

V Bolešinách se slaví 50. výročí existence klubu v Euro campu Běšiny. Od 14 hodin je na programu mimořádný průvod.

Pokud byste chtěli vyrazit o prodlouženém víkendu do kina, můžete se nechat inspirovat aktuálním programem kin v Plzeňském kraji zde.

Během prodlouženého víkendu můžete vyrazit v Plzni například i do cirkusu Jo-Joo, který se usídlil U Ježíška. V sobotu a v neděli začínají vystoupení od 10 a 15 hodin, v pondělí od 15. Více o vystoupení a plzeňské štaci se dozvíte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24