QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Tipy na Velikonoční akce v Plzni a Plzeňském kraji! Nechte se inspirovat...

22.03.2018 7:59

Svátky jara, Velikonoce, se blíží. Kdy a kam vyrazit, kde se konají velikonoční akce? Přinášíme tipy na velikonoční akce v Plzni i po celém Plzeňském kraji.

FOTO_QAP_CZ (33)

Velikonoční svátky letos připadají na přelom března a dubna. Začínají v pátek 30. března, Velikonoční pondělí připadá na 2. dubna. Některé velikonoční akce se budou konat už o víkendu, který předchází Velikonocům.

  • Od 22. března probíhají na plzeňském náměstí Republiky Velikonoční trhy. Potrvají až do 2. dubna. Chybět nebude ani hudební program a k dispozici bude i kolotoč.
  • Velikonoce se budou slavit v Plzni na statku U Matoušů na Bolevecké návsi. Oslavy, které pořádá první plzeňský obvod, budou hned dvoudenní a proběhnou 24. a 25. března. Podrobnosti najdete v článku zde.
  • Na statku Lüftnerka plzeňské zoo se bude vítat jaro a otevírat Česká řeka. Více se dočtete zde.
  • 24. března se od 10 do 15 hodin budou konat Kreativní dílny v Pivovarském muzeu v Plzni. Čeká vás výroba tradiční pomlázky z čerstvého českého vrbového proutí s pentlemi tradičních barev. V jarních barvách si vyrobíte i ptáčky na dřevěném kolíčku nebo velikonočního zajíčka. A vysít si budete moci i velikonoční travičku ve vrbové ohrádce.
  • Velikonoce v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech se budou konat v sobotu 24. března od 9:00 do 17:00 hodin. Zároveň proběhne na rokycanském náměstí velikonoční jarmark. V muzeu se budou zdobit kraslice, perníčky, plést pomlázky apod.
  • Křepelčí hody se budou konat na bílou velikonoční sobotu 31. března od 10 do 18 hodin na Zámeckém statku Újezd nade Mží (cca 15 km od Plzně). Co vás čeká? Otevření farmářovy stezky, folklorní skupina Máj z Blatnic, šermíři, řemeslné stánky, delikatesy jako například křepelky plněné velikonoční nádivkou. Dále projížďky na koních, velikonoční dílničky atd.
  • Velikonoce v Klatovech se budou slavit na náměstí Míru od 28. do 29. března. Připravené budou Velikonoční trhy i doprovodný program. Podrobnosti najdete zde.
  • Velikonoce na Pohádkovém statku Břasy - Vranovice proběhnou od 30. března do 2. dubna od 10 do 17 hodin.
  • O Velikonocích se otevře vodní hrad Švihov pro děti. Prohlídkový okruh můžete s dětmi od 4 do 10 let navštívit od 29. března do 2. dubna (po, čt, pá, so, ne 10.00–13.00). Prohlédnete si západní parkán, vstupní síň, ložnici hradní paní, zbrojnici, sklepy jižního paláce.
  • Od 30. března do 2. dubna proběhnou Velikonoce na hradu Kašperk. Čeká vás středověké divadlo - hra veselé Magdalény, dobrodružná interaktivní výprava do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou, kovářské práce, koně a péče o ně... Velikonoční atmosféru na hradním nádvoří dotvoří ovečka s jehňátkem a občerstvení s regionálními velikonočními pochutinami. Pro návštěvníky budou připraveny velikonoční speciality. Podrobnosti o akci zde.
  • Od 21. března se konají Velikonoční trhy v pivovaru Kuchlbauer v Bavorsku. Celý pivovar i jeho okolí se promění v pestré jarní tržiště. Atmosféra je nezapomenutelná. Více jsme psali zde.
  • Muzeum krojů a zaniklých řemesel Plzeňského kraje v Březí 35 u Žinkov zve na Velikonoční setkání v sobotu 24. března od 14 hodin v prostorách muzea. Na programu je přednáška o velikonočních zvycích, uvidíte ukázky pletení košíků a malování kraslic. Vystoupí folklorní soubor Máj s dudákem a připraven je i další program. Od 13 do 14 hodin bude možné využít svezení koňskými povozy od autobusové zastávky u kapličky v Březí do muzea.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24