QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

To jsou oni! Podomní prodejci obcházeli domy v Bolevci a na Košutce

23.04.2018 12:03

I přes zákaz podomního prodeje v Plzni momentálně obchází byty dvojice, která nabízí služby energetické společnosti. Strážníci je načapali hned dvakrát během pár hodin.

226273_1_postcard

Podomní prodej, který zahrnuje i nabízení služeb nejrůznějších firem, je v Plzni zakázaný už několik let. V poslední době ale strážníci řeší stále víc případů, kdy firmy vysílají do terénu své lidi a shání nové zákazníky. Momentálně je hodně aktivní zejména dvojice mladíků na území prvního plzeňského obvodu.

"Hlídka městské polcie byla vyslána do Tachovské ulice, kde podomní prodjeci obcházeli byty s nabídkou levnějších  energetických služeb. Strážníkům se podařilo ještě ve vchodu do domu zastihnout dvojici mužů. Ti právě jedné obyvatelce nabízeli službu zlevněnění energií," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová. 

Dvojice navíc strážníky poměrně dost překvapila svoji "upřímností". Oba mladíci totiž o zákazu podomního prodeje moc dobře věděli. V miunlosti už kvůli stejnému přestupku měli oplétačky. I tentokrát ovšem strážníkům s klidem řekli, že v tom budou pokračovat. Pokuty prý za ně zaplatí  zaměstnavatel.

Během několika hodin se navíc stejná dvojice objevila na další adrese. "Stejného jednání se mladíci ještě tentýž den dopustili  v Kaznějovské ulici. Hlídka městské policie byla na místo volána obyvatelem domu," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24