QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Totálně opilí cyklisté skončili na záchytce. Povalovali se v křižovatce - FOTKY

22.06.2017 13:23

Noc na čtvrtek strávila dvojice totálně opilých cyklistů na plzeňské záchytce. Na dva povalující se muže na křižovatce v Tyršově ulici upozornil strážníky svědek.

177023_1
177023_1177023_12

Plzeňští strážníci měli v noci na čtvrtek plné ruce práce s dvojicí mladých mužů, kteří v opilosti vyrazili do ulic města na kolech totálně namol. Nechybělo ani agresivní chování.

Na dvojici cyklistů, kteří se doslova povalují na křižovatce Tyršovy a Truhlářské ulice, upozornil strážníky svědek přes tísňovou linku. "Po příjezdu hlídky na místo jeden z dvojice stál. Mladší z nich pak doznal, že alkohol skutečně měl. Chování jeho osmačtyřicetiletého společníka však bylo dost arogantní," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Ze záznamu z městského kamerového systému se podařilo zjistit, co se vůbec na místě před tím dělo. "Dvaatřicetiletý Plzeňan svou jízdou na bicyklu ohrožoval jak sám sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu. Ani jednomu z dvojice se kvůli silné opilosti nepodařilo zdárně dokončit dechovou zkoušku. Starší muž pak dokonce po neúspěšném provedení dechové zkoušky zahodil náustek z přístroje na zjištění alkoholu v dechu přímo na zem a odmítl ho po opakovaných výzvách zvednout, přitom snažil se několikrát nasednout na kolo a z místa odjet," pokračuje mluvčí městské policie.

Oba cyklisté tak putovali na záchytku. Mladšího z nich čeká řešení záležitosti se správním orgánem, durhý se bude hned zpovídat z přestupku.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24