Tragédie na koupališti v Medovém Újezdu. Muž skočil do ledové vody - FOTKY

22.12.2017 21:53     22.12.2017 22:16

Záchranáři vyjeli v pátek večer na koupaliště do Medového Újezdu na Rokycansku. Muže, který zde skočil do vody, se podařilo najít pod hladinou po desítkách minut. Muž přes snahu záchranářů zemřel.

Medový Újezd 1
Medový Újezd 2

Muž skočil po 21 hodině večer do ledové vody koupaliště a zmizel pod hladinou. 

Na místo vyjeli hasiči i zdravotnická záchranná služba, přistával zde také vrtulník. Po náročné záchranné akci se ho podařilo pod hladinou najít. "Muž byl resuscitován. Vrtulník letecké záchranné služby ho přepravil na oddělení Emergency do fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně," uvedl mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha. 

Muž nakonec přes veškerou snahu záchranářů ještě v noci zemřel. Do vody měl skočit podle dostupných informací po saunování.

 "V pátek ve 21:20 hodin jsme na lince tísňového volání přijali oznámení, že v obci na Rokycansku skočil muž na zamrzlý rybník. Pod vahou muže se led prolomil a muž zůstal pod zamrzlou hladinou. Na místo ihned vyjely všechny složky IZS. Hasičům se podařilo muže z vody vyprostit. Dvaapadesátiletému muži byla na místě ihned poskytována první pomoc včetně resuscitace a následně byl letecky transportován do nemocnice," uvedla k případu mluvčí policie Hana Kroftová.

Muže z vody vyprostili hasiči. 

"Na břehu rybníka je sauna a návštěvníci se chodí chladit do rybníka. Od břehu je vybudován systém lávek a schůdků až k místu tomu vyhovujícímu. V zimních měsících pak provozovatelé v ledu vytvoří dostatečně velký otvor. Jedna skupina hasičů se oblékla do neoprenů a prohledávala dno přímo z vody. Druhá skupina pátrala po muži ve člunech. Nejnáročnější na celém zásahu bylo rozbíjet ledové kry. V okolí koupacího otvoru byl led ještě poměrně slabý, jeho šířka nepřesahovala 3 centimetry. Ale jen pár metrů od něj zesílil až na 7 centimetrů. Hasičům při prohledávání rybníka pomáhal vrtulník, který nasvicoval místo zásahu shora. Hasiči nalezli muže asi 15 metrů od koupacího místa. Na rozbití kry již museli vynaložit značné úsilí," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

 

FOTO: ZZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24