Tragická nehoda na Rokycansku, zahynul motorkář

30.07.2018 19:40     30.07.2018 22:08

Na silnici mezi obcemi Rokycany a Šťáhlavy došlo ke střetu motorkáře s kamionem. Po vážné dopravní nehodě začaly kamion i motorka hořet. Motorkář nepřežil.

FOTO_QAP_CZ (17)

Tragická dopravní nehoda se stala v pondělí večer před 19. hodinou na silnici číslo 183 poblíž Rokycan. Třiačtyřicetiletý motorkář zemřel na místě.

Motorkář před devatenáctou hodinou narazil do kamionu. Obě vozidla začala po nárazu hořet. Na místo okamžitě vyjely všechny složky IZS. Podle mluvčí mluvčího záchranné služby Martina Brejchy zemřel muž (ročník 1975) na místě. 

Silnice byla v obou směrech neprůjezdná. Na místě zasahovali hasiči. Podle mluvčího HZSPK Petra Poncara vznikla škoda 2 miliony na kamionu, 200 tisíc na motorce a půl milionu na silnici.

"Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič nákladního vozidla jedoucí od Rokycan na Šťáhlavy odbočoval vlevo a v té době došlo ke střetu s motocyklistou, který jej předjížděl. Po střetu utrpěl 43letý řidič motocyklu zranění, kterým na místě podlehl. 41letý řidič nákladního vozidla neutrpěl žádná zranění a na místě se podrobil dechové zkoušce a testu na omamné a psychotropní látky, které byly negativní. Veškeré okolnosti dopravní nehody i míra zavinění jsou nyní předmětem dalšího prověřování. Případ si na místě převzali kriminalisté územního odboru Rokycany," uvedla k nehodě tisková mluvčí policie Hana Kroftová.

Další vážná nehoda se stala před devátou hodinou večer u obce Kakejcov v okrese Rokycany.

Na silnici 11732 zde narazil automobil do stromu. Nehoda si vyžádala zranění a zásah všech složek IZS. K osobě v bezvědomí přiletěl vrtulník.

"Na místě byla muži poskytnuta potřebná léčba a letecky byl transportován na Emergency Fakultní nemocncie PLzeň - Lochotín," uvedl mluvří záchranky Martin Brejcha.

Událostí byl ovlivněn jeden směr provozu.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24