Tragická nehoda u Plas! Řidič zemřel na místě, pro dalšího muže letěl vrtulník

11.10.2017 10:53     11.10.2017 16:10

K tragickému střetu nákladního a osobního auta došlo ve středu dopoledne na hlavním tahu I/27 u Plas na severním Plzeňsku. Na místě zemřel řidič osobáku.

1
1234

Nehoda se odehrála kolem půl jedenácté dopoledne. Na místo vyrazila záchranka jak pozemní cestou, tak i letecky, kdy byl povolán vrtulník LZS. Bohužel řidiče osobního auta se už zachránit nepodařilo.

Přesné příčiny policie stále šetří. "Řidič nákladní vozidla jel z Plas, v místě zvaném Na Sokolce podle prvotních informací vjel do protisměru, kde se střetl s vozem tovární značky BMW. Řidič zraněním podlehl," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová.

Zdravotnická záchranná služba se pak postarala o dalšího zraněného. "Muž, ročník 1974, byl při vědomí po ošetření převezen letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně," doplnil k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Doprava byla na hlavním tahu řízená kyvadlově. Během odpoledne musel být úplně uzavřený kvůli vyprošťování. V průběhu šetření se navíc ukázalo, že řidič nákladního auta byl pod vlivem alkoholu. Podle policejní mluvčí nadýchal víc jak 2 promile.

FOTO: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24