QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragický začátek roku na silnicích v kraji! Při nehodách zemřelo sedm lidí

21.02.2017 11:19

Mimořádně tragický byl začátek letošního roku na silnicích v Plzeňském kraji. Při nehodách zemřelo sedm lidí. Policie upozorňuje, že kontroly na silnicích budou sílit.

2

Policie aktuálně zveřejnila statistiky nehodovosti v kraji za první letošní měsíc. A je to velmi smutné čtení. Při nehodách vyhaslo celkem sedm lidských životů. Ve velkém ohrožení jsou v silničním provozu zejména chodci a právě proto se na ně policejní kontroly v uplynulých týdnech mimořádně zaměřily.

"Za leden tohoto roku evidují policisté v Plzeňském kraji celkem 299 dopravních nehod, při kterých zemřelo sedm osob. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod bylo devět zaviněno právě chodci, z toho se ve čtyřech případech jednalo o děti, všech devět chodců utrpělo lehká zranění. U dvou dospělých osob v roli chodce byla na základě provedené dechové zkoušky zjištěna přítomnost alkoholu," shrnuje mluvčí policie Pavla Burešová.

Policie rozjela v poslední době nejen kontroly chodců, ale dopravně bezpečnostní akce se zaměřily také na autobusovou a nákladní dopravu. Další se věnovaly zejména dechovým zkouškám. "Dopravně bezpečnostní akce, se zaměřením nejen na chodce, plánují dopravní policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje realizovat v našem kraji i nadále. Je nutno podotknout, že kontrole chodců se policisté nevěnují pouze v souvislosti s realizovanými dopravně bezpečnostními akcemi, ale i během běžného výkonu služby," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24