QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tréninkové centrum Skate Zone láká profíky i hokejové naděje - FOTKY, VIDEO

19.08.2017 14:36

Tréninkové centrum Skate Zone 91 otevřel v Plzni před víc jak rokem bývalý hokejista Jan Heřman. Po roce fungování je spokojený, zájem je velký. Podívejte se na fotky i videa!
 

foto-qap-cz (27)
foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (38)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (40)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (50)foto-qap-cz (56)foto-qap-cz (53)

"Talent je jen 40 procent úspěchu, ostatní je dřina." Přesně to stojí napsáno na jedné ze stěn tréninkového centra Skate Zone 91 v Plzni na zimním stadionu. A sedí to na sto procent. Speciální trenažér techniky bruslení funguje v západočeské metropoli pod vedením bývalého hokejisty Jana Heřmana rok. Prošla jím celá řada hokejistů a se sloganem souhlasí nejspíš každý z nich.

Když se před víc jak rokem tréninkové centrum otevíralo, tak velký zájem o jeho služby nečekal ani jeho "duchovní otec" Jan Heřman. "Ani jsem takový zájem nečekal. Jsem mile překvapený, že to tak funguje. Je i zpětná vazba od rodičů a dětí, že je to posouvá dál. Za rok fungování tady bylo už něco přes dvě stě dětí," říká někdejší hokejista.

Lekce pod osobním dohledem trenéra si může vyzkoušet kdokoliv. Ve velkém se ovšem do tvrdé dřiny pouští malí hokejisté, ale i profesionální hráči. Speciální trenažér pomáhá ladit techniku bruslení, ve velké míře zároveň pomáhá i s fyzičkou a se střelbou na bránu. "Vyzkoušet si to může úplně každý. Chodí sem jak tatínkové, kteří se nechají třeba vyhecovat od dětí. Chodí sem i hobbyhokejisté, chodí ale i kluci z áčka z Plzně, byli tady také hokejisté z Karlových Varů. Takže využitelnost je pro všechny," dodává Jan Heřman s tím, že centrum si jedna firma dokonce pronajala na teambuildingový večírek.

Zájemci, kteří by si chtěli třeba jen otestovat své schopnosti nebo vyzkoušet pořádný zápřah, musí mít své vybavení. "Stačí brusle, holeně, kalhoty a rukavice. Lekce trvá většinou zhruba půl hodiny. Samozřejmě jde to i na hodinu, ale za 25 minut se ten sportovec dokáže tak zničit, že to bohatě stačí," popisuje Jan Heřman. "Funguje to na principu běžeckého pásu, výhoda je v tom, že trenažér vám nic neodpustí. Jakmile dáte nohy špatně, tak vás to rozhodí, kdežto na ledě je nějaká úleva. Tady ne, donutí vás to dávat nohy tam, kde mají být. Tím pádem to i děti posouvá mnohem rychleji dál, protože od osmi do dvanácti let je největší rozvoj motoriky a děti se strašně rychle učí."

Lekce se objednávají velmi snadno. Tréninkové centrum Skate Zone 91 má svůj online rezervační systém. "Teď přes léto je to o něco volnější, ale v zimě si to lidé musí bookovat i měsíc dopředu," uzavírá Jan Heřman.

 

FOTO, VIDEO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24