QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropy skončily. Do začátku září budou teploty už jen klesat

13.08.2017 9:23

Letní tropy si do konce prázdnin podle všeho neužijeme. Podle nové měsíční předpovědi končí střídavý ráz počasí, teploty už budou postupně klesat.

nebe - QAP foto

Podle nové měsíční předpovědi do 10. září, kterou v sobotu vydal ČHMÚ, se už tropického počasí do konce prázdnin nedočkáme. Teploty budou postupně už jen klesat. I tak by se ale mohly pohybovat až okolo 25 stupňů.

"Střídavý ráz počasí z posledních týdnů by měl postupně končit. Do konce srpna a začátkem září očekáváme postupný pokles týdenních teplot. Teploty ale i tak zůstanou přibližně na úrovni dlouhodobých průměrů. Období od 14. srpna do 10. září jako celek bude teplotně průměrné," informoval ČHMÚ. Průměrná teplota pro toto období je 16,4 stupně. Tropy už nás tedy sice nečekají, ale žádné extrémní ochlazení by také přijít nemělo.

Deštníky a pláštěnky budeme nejvíc potřebovat v příštím týdnu. "Z hlediska srážek, nejvyšší úhrny lze očekávat v nejbližším týdnu od 14. do 20. srpna. V dalších týdnech až do 10. září obdobně očekáváme průměrné srážky. Období od 14. srpna do 10. září jako celek bude srážkově průměrné," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24