Tropy vyvrcholí v příštích dnech, závěr týdne přinese ochlazení

06.08.2018 11:58

Příští dny budou ve znamení vlny dalších tropických teplot. Šplhat by se mohly až k 38 stupňům. Meteorologové vydali výstrahu kvůli velmi vysokým teplotám!

1 (1)

Tropické počasí, které poslední dobou sužuje region, by si mělo dát minimálně na pár dnů pauzu. Podle aktuálních výhledů meteorologů bude už závěr týdne ve znamení ochlazení. Před tím ovšem tropické počasí ještě zesílí.

"Přes střední Evropu bude k východu postupovat tlaková výše. Po její zadní straně k nám bude postupně proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Později během čtvrtka postoupí z Německa do Čech studená fronta, která nás přejde během pátku a bude se východně od našeho území nadále vlnit," informoval ČHMÚ.

Meteorologové dokonce vydali novou výstrahu kvůli vysokým teplotám. Ta platí pro Plzeňský kraj od úterního poledne. Od středečního poledne až do čtvrtečního večera je v platnosti varování dokonce před velmi vysokými teplotami.

Úterý přinese opět jasnou až polojasnou oblohu a teploty až okolo 35 stupňů. V jižní části by se mohly odpoledne objevit přeháňky nebo bouřky. Podobné to bude i ve středu, jen teploty budou ještě o něco výš. Pohybovat by se měly až okolo 38 stupňů. Čtvrtek pak bude ve znamení teplot mezi 32 a 36 stupni a počítat bychom měli také s přeháňkami nebo bouřkami.

Už pátek by ale měl přinést úlevu. Odpoledne naměříme maximálně mezi 23 a 28 stupni. Ochlazení navíc doprovodí déšť nebo přeháňky.

Od soboty do pondělí očekávají meteorologové oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Ojediněle se mohou vyskytnout také bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni, postupně budou šplhat až ke 30 stupňům.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24