Tunel u Ejpovic se otevře veřejnosti! Lidé si ho budou moct projít

24.08.2016 11:12

Už v září se uskuteční další den otevřených dveří u stavby nejdelšího železničního tunelu u nás. První z tubusů si budou moct lidé dokonce projít. Čtěte podrobnosti!

46

Červnové proražení prvního z tubusů nejdelšího železničního tunelu u nás nalákalo na stavbu doslova davy lidí. Teď už je jasné, že se nadšenci mohou znovu těšit. Už v září proběhne další den otevřených dveří a tentokrát se budou moct lidé podle všeho tunelem i projít.

Zástupci Metrostavu už celou záležitost řešili s vedením čtvrtého plzeňského obvodu. "Tunel se má otevřít 10. září a lidé si ho projdou z Ejpovic na Doubravku," potvrdil starosta obvodu Michal Chalupný. Zájemci tak budou mít jedinečnou možnost podívat se do jedinečné stavby a na vlastní oči vidět český unikát.

Organizační podrobnosti k celé události ještě organizátoři dne otevřených dveří zveřejní. Už předem je ale jisté, že bude zajištěná autobusová doprava k tunelu. Omezení nejspíš ovšem čeká na ty, kteří by si chtěli tunel projet třeba na kole. Cyklisté podle všeho do tunelu nebudou smět.

Účast bude podle všeho opět ohromná. Už červnové prorážení přihlížely skutečně davy lidí. Více zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24