U boleveckých rybníků se bude vítat jaro

14.03.2017 9:51

Druhý ročník jarního výšlapu se chystá už v tomto týdnu kolem rybníků v Plzni Bolevci. Trasa vítání jara je vhodná i pro vozíčkáře nebo maminky s kočárky. 

DSC_1659 (1024x681)

Jarní vycházku podél boleveckých rybníků uspořádali organizátoři poprvé vloni a setkala s poměrně slušným ohlasem. Letos se tak na zhruba tříkilometrovou trať vydají zájemci už podruhé.

Vítání jara se chystá na sobotu 18. března od 10 hodin dopoledne. Sraz bude u budovy rybárny na hrázi Boleváku nedaleko zastávek MHD linky číslo 30. Odtud se účastníci výšlapu vydají kromě Boleváku také kolem Košináře, Seneckého rybníka až k Arboretu Sofronka. Trasa je vhodná jak pro handicapované na invalidních vozíčcích, tak například pro rodiny s malými dětmi i kočárky. Prezentace bude na hrázi Boleváku probíhat až do 14 hodin. V cíli pak nebude chybět opékání špekáčků. Ty si ovšem musí ti, kteří si budou chtít po vycházce doplnit energii, donést. 

Ukončení se chystá kolem 17. hodiny. Akci "Vítání jara aneb z Rybárny na Sofronku" pořádá Správa veřejného statku města Plzně spolu s Arboretem Sofronka, Skautským střediskem Stopa a Lesní školkou Medvíďata.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24